Olut- ja tislaamotapahtuma OlutExpo laajempana kuin koskaan!

0

OlutExpo, panimo- ja tislaamotuotteita esittelevä tapahtuma, tulee jälleen kolmepäiväisenä Kaapelitehtaalle lokakuun viimeisenä viikonloppuna 26-28.10.

OlutExpon perustaja ja järjestäjä Mikki Nyman

-”Tapahtumassa kuluttajat, olutammattilaiset sekä tuottajat kohtaavat rennossa ilmapiirissä, tarkoituksena tarjota makuelämyksiä sekä tietoa uusista tuotteista ja juomatrendeistä. Yhteensä noin 50 panimoa ja 20 tislaamoa on edustettuna tapahtumassa, ja tänä vuonna OlutExpo on kansainvälisempi kuin koskaan. Olemme kutsuneet paikan päälle loistavan kattauksen pienpanimoita ympäri maailman, mm. Espanjasta, Portugalista, Unkarista, Skotlannista, Islannista, Yhdysvalloista.”, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman.

OlutExpon ruokatarjonta nostetaan aivan uudelle tasolle, kun ruokamyyntiä pääsevät toteuttamaan Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat yhteistyössä BarLaurean kanssa. -”Tulevien matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaisten käsissä syntyvät oluisiin sopivat ruokaherkut niin yleisesti hyvän ruuan ystäville kuin vegaaniherkkujen kavereillekin”, hehkuttaa Laurean lehtori Henry Lybäck. ”BarLaurean No Burger -koju tarjoaa skandinaaviseen makuun blinejä savusiian ja mädin kanssa sekä vasikkaa tryffeliliemessä tattien sekä pikkelöidyn punakaalin kera. BarLaurean vegaanikojussa oluen ystävä saa maistella spiraaliperunoita ja mausteisia kukkakaaliwingsejä sekä vegaanista pyttipannua,” Lybäck jatkaa.

Ruokapuolella möös Visuvedellä sijaitseva Visun Villisika loihtii olutnauttijoille maittavia hampurilaisia, herkullisia hotdogeja ja maukasta villisikamakkaraa. Visun Villisian kuuluisassa hampurilaisessa on paikallisen Kotivehnäsen kotileipomon sämpylän välissä 100% villisikapihvi, tuoretta paikallista salaattia, herkullista sipulihilloketta, Ruoveden herkun piparjuurimajoneesia ja lähijuustolan kermaista juustoa.

Oluexpon viime vuonna lanseeraama Dieta Ruokastudio jatkaa Olutliiton puheenjohtajan ja Laurean lehtorin Anikó Lehtisen juontamana tänäkin vuonna. Ohjelmistossa luvassa niin maailmankuulun panimomestari Garrett Oliverin haastattelua juustomaistatuksen kera kuin Dietan keittiömestareiden fine dining -kokkaamista. Lavalla nähdään myös BarLaurean kokit,  Visun Villisika ja espoolainen Fat Lizard -ravintola. Jokaiseen luentoon liittyvät luonnollisesti teeman mukaiset, makunystyröitä hivelevät maistiaiset festivaaliyleisölle, esimerkiksi Laurean opiskelijoilla on teemana vastuullisuus oman maistatustuotteensa raaka-aineiden valinnassa.

OlutExpoon pääsee tänä vuonna edullisesti myös maakunnista Matkapoikien kyydissä. Lisää tietoa bussikuljetuksista täältä: https://olutposti.fi/olutexpoon/

Tapahtuman aukioloajat:

26.10. Perjantaina klo 15:00-24:00
27.10. Lauantaina klo 14:00-23:00
28.10. Sunnuntaina klo 14:00-21:00
Sisäänpääsy sulkeutuu tuntia ennen!

Lippujen hinnat:

10-18€ ovelta, sekä 20% edullisemmin ennakkoon: https://olutexpo.fi/ennakkoliput/

OlutExpo Finland 2018. Kaapelitehdas 26.-28.10. Helsinki

Olutposti on tämänkin tapahtuman yhteistyökumppani. Hanki edulliset yrityspaketit tästä

Kuvat: Olutexpo/ Tuomas Elenius

 


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up