Täydellinen yhdistelmä – suklaapähkinäbrownie ja paahteinen porter-olut

Oluen ja jälkiruuan yksi täydellisimpiä yhdistelmiä on suklaan ja tumman oluen yhdistäminen. Varsinkin tumman, tuhdin suklaan kanssa toimii parhaiten paahteinen porter ta imperial stout, koska kun jälkiruuassa ja juomassa on samaa paahteista aromia, ne kumoavat toisensa; oluen maku pyöristyy ja suklaasta tulee esiin jopa hedelmäisiä aromeja.

Suklaajälkiruokien kanssa kannattaa muistaa että mitä vaaleampi suklaa, sen vaaleampi olut kannattaa valita makupariksi. Kun tumma suklaa toimii tumman porterin kanssa, niin maitosuklaa saa kumppanin tummasta belgialaisesta ale-oluesta tai muusta keskitummasta ale-oluesta.

Pähkinä&vaahtokarkkibrownie

150 g tummaa suklaata

150 g voita

20 vaahtokarkkia

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl Estrella Nut&Cranberry Mix

Koristeeksi:

50 g maitosuklaata

1 dl Estrella Nut&Cranberry Mix

Sulata suklaa ja voi (voit tehdä sen vesihauteessa tai mikrossa) ja anna jäähtyä hetken. Pieni vaahtokarkit kuutioiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja vaahtokarkit munavaahtoon. Lisää sitten vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoita joukkoon pähkinät.

Tee taikinasta kekoja leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä brownie. Sulata maitosuklaa ja sekoita siihen pähkinät. Kuorruta browniet seoksella.—  Nauti tuhdin porter- tai stout-oluen kera.

mainos