Aito Siiderifestivaali Mathildedalissa 28.-29.6.

Suomen ainoa siiderikulttuuri-tapahtuma, Aito Siiderifestivaali järjestetään 28.-29.6. Matildankartanon niityllä, jossa aidon siiderin ystävät voivat nauttia pientuottajien juomista ja rennosta kesätunnelmasta Mathildedalin kylän ytimessä. Mukana tapahtumassa ovat Suomen aidon siiderin tekijät Lepola Drinks, Hallonmäen Siideripanimo, Paulan Puutarha ja Terissaari sekä upouusi Vaski Cider. 

Ihmisiä hengailemassa puutarhassa - festaritunnelma

Siiderifestivaali järjestetään leipomoravintola Matildankartanon niityllä, Mathildedalin tunnelmallisessa ruukkikylässä. Niityllä voi nauttia puutarhatunnelmasta vanhojen tammien katveessa, Mathildedalin alpakoiden laiduntaessa taustalla.

Saloon on syntynyt Suomen siideripääkaupunki, jonka kaikki neljä siiderintuottajaa Lepola Drinks, Hallonmäen Siideripanimo, Paulan Puutarha sekä upouusi Vaski Cider ovat mukana toteuttamassa ainutlaatuista siideritapahtumaa. Lisäksi mukaan on saatu luomusiidereiden tuottaja Terissaari Akaasta.

– Suomalainen aito siideri ansaitsee oman festivaalin, jossa suomalaiset raaka-aineet pääsevät loistamaan. Paikallisuus ja yhteinen tekeminen ovat olleet ideana koko siiderifestivaalin taustalla, kommentoivat järjestäjinä toimivat Lepolan Emmi Brownie ja Hallonmäen Mona Lahtinen.

Tapahtumasta voi nauttia yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Ruokatarjoilusta tapahtumassa vastaa leipomoravintola Matildankartano ja paikallinen Antsun Nakki hodareineen.

Musiikista perjantaina ja lauantaina klo 18 vastaa turkulainen Leeni. Repertuaariin kuuluu tunnettuja rock-, kantri- ja pop-kappaleita 70-luvulta aina nykyajan hitteihin. Live-musiikin lisäksi tänä vuonna festareilla on myös tietovisa. Visailun vetää paikallinen visailun mestari Mikko, lauantaina kahdelta.

Aito Siiderifestivaalin grafiikkakuva

Aito Siiderifestivaali Mathildedalissa 28.-29.6.

Missä: Bremerintie 4, 25660 Mathildedal

Milloin: Pe-la 28.-29.6. klo 12-21

Mitä on aito siideri? Aito siideri tehdään tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä. Siiderit valmistetaan pastöroimattomasta omenamehusta, johon ei ole lisätty vettä eikä tiivisteitä tai keinotekoisia aromeja.

Lähde Lepola Drinks, kuva: Nonna Achrén

Katso myös:

Suomen Paras Siideri 2024 on Nude Strong