Alkoholivalmistaja Pirula muuttaa uusiin tiloihin

Uudet toimitilat tuovat uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja sen kehittämiseen.

Pirulan Ylistaron Pouttulan kylässä sijainnut toimipaikka vaihtuu entisen Ylistaron koeaseman tiloihin. Kaupat koeaseman alueesta tehtiin Seinäjoen kaupungin kanssa, joka on etsinyt tiloille uutta omistajaa.

”Teimme päätöksen nopeasti, oikeastaan siltä istumalta, kun kuulimme mahdollisuudesta. Meillä on ollut koko ajan suunnitelmat valmiina sitä varten, että jos saamme tilaisuuden hankkia koeaseman, pystymme tekemään päätöksen nopeasti, koska halusimme niihin tiloihin. Olen tyytyväinen, että saimme tilat käyttöömme”, Pirulan toinen perustaja Petri Rintala iloitsee.

miehiä vetämässä tynnyriä

Uusien tilojen hankinta on osa Pirulan pitkän tähtäimen kehityssuunnitelmaa. Toiminta alkoi vuonna 2017 valko- ja mustaherukkaviineillä, jotka ovat saaneet sittemmin rinnalleen muita juomia, muun muassa siidereitä ja spritzereitä. Uusissa tiloissa toimintaa lähdetään kehittämään askel askeleelta eteenpäin. Tilan kokonaispinta-ala on noin reilut kaksi hehtaaria, joka sisältää kaksi hallia ja vanhan koeaseman päärakennuksen. Tuotantotiloiksi on varattu noin 150 neliötä, ja muita tiloja valmistetaan myöhemmin majoitukseen ja tapahtumatilavuokraukseen esimerkiksi yrityksille sekä yhteisöille. Alueen alkuperäisessä punaisessa talossa on majoitushuoneita tällä hetkellä kuusi kappaletta, mutta niiden määrää on tarkoitus kasvattaa 15:ta kappaleeseen.

”Ensimmäisenä on tarkoitus valmistella tilat tuotantoon ja myymälää varten. Niiden jälkeen ryhdymme suunnittelemaan muita askelia, kuten tilausravintolaa ja tilavuokrausta tilaisuuksien järjestäjille”, Rintala kertoo.

Tulevassa myymälässä on saatavilla Pirulan omia tuotteita, mutta myös pääasiassa lähialueen pienpanimoiden ja pientuottajien tuotteita vaihtuvalla valikoimalla.

”Tarkoitus on tehdä craft-tyylinen kauppa, josta saisi useampia tuotteita vaihtuvilla valikoimilla. Taustalla ajatuksena on, että ihmiset pääsisivät sen kautta myös tutustumaan uusiin pienpanimoihin ja maistelemaan tuotteita. Mukaan on määrä ottaa myös pientuottajien viljatuotteita ja esimerkiksi juustoja”, Rintala sanoo.

Uusien toimitilojen myötä Pirula kehittää myös matkailutoimintaa lähialueille. Koeasema sijaitsee Kyrönjoen varrella hienoissa perinteisissä pohjalaismaisemissa. Vierailijat pääsevä tutustumaan myös yrityksen tuotteiden valmistamiseen käytännössä. Laajemmat toimitilat mahdollistavat myös tuotantorepertuaarin kasvattamisen. Luvat on tarkoitus hankkia tisleiden valmistamiseen ja tuotantotiloihin tulee aluksi yksi tislauslinja. Pidemmällä tähtäimellä tuotantoon saatetaan ottaa myös muita juomia. Ulkomaanvientiä on määrä käynnistää sitä mukaa, kun koronarajoitukset hiljalleen helpottavat.

”Uudet tuotteet, eli tislatut viinat, on tarkoitus saada tuotantoon uusissa tiloissa. Meillä on herukka- ja omenatisleitä, ja niitä tehdään myös lisää. Ensi kesänä ostamme jälleen omenoita suoraan yksityisiltä. Kaikki tehdään jatkossakin kotimaisista raaka-aineista”, Rintala jatkaa.

Lähde ja kuva: Pirula Oy