Olut- ja fudismatka Saksaan huhtikuussa
Olutposti ja matkatoimisto Kon-Tiki järjestävät huhtikuussa lukijamatkan Bundesligan huippuotteluun Saksan Düsseldorfiin.
Olutposti ja matkatoimisto Kon-Tiki järjestävät huhtikuussa lukijamatkan Bundesligan huippuotteluun Saksan Düsseldorfiin.
Sinebrychoff valmistaa jatkossa Crispin ja Karhun alkoholittomat oluet alusta loppuun Keravan panimollaan.
Panimo- ja ravintola-ala sekä myös maahantuotujen juomien huima verotus meillä tekee hallaa useille ammattikunnille ja ennen kaikkea kuluttajien kukkarolle. Suomessa nimittäin on EU-maiden korkein olutvero selvällä erolla seuraavaan.
Kotipanimossa sattuu ja tapahtuu, varsinkin aloittelijoille. Näillä vinkeillä pääset irti pahoista tavoista kotioluen valmistuksessa.
Kotiolutharrastajilla on oma slanginsa, joka helpottaa kommunikaatiota ja lisää keskinäistä yhteisöllisyyttä. Montako sanaa sinä tiedät näistä? Braukka = Braumeister (yleinen olutlaitemerkki) Bönthö = Käymisastia CC/cold crash = Pudotetaan käymispöntön lämpötila melkein nollaan Happo = Monimerkityksinen, pääasiassa hiilidioksidipitoisuudesta puhuminen ”olut tarvii lisää happoo” Humalhiive = Hop creep, tarkoittaa kuivahumaloinnin aiheuttamaa käymisen uudelleen alkamista voimakkaasti kuivahumaloidussa oluessa, […]
Oluen perusasioita valottavan Oispaolutmestari-podcastin ensimmäisessä osassa käydään läpi oluen historiaa.
Jokaisella ammattikunnalla oma slanginsa, jolla helpotetaan kommunikaatiota ja samalla vahvistetaan yhteisöllisyyttä ryhmän kesken. Olutposti kävi vakoilemassa panimoiden käytävillä oluentekijöiden keskinäistä tai työpaikkakohtaista slangia. Katso millaista kieltä panimossa käytetään: Aamupano = Aamuvuoro Bullshittii = Ruokasooda/Leivinjauhe tai baking soda (BS) Capata (lausutaan käpätä) = Sulkea tankin vesilukko DH = Kuivahumaloida Dumpata = Päästää hiivat tai humalat tankin […]
Siskonmakkaraa on totuttu käyttämään perinteisten suomalaisten makujen kera, mutta se soveltuu hyvin myös itämaiseen ruokaan. Maukkaana ja rasvaisena siskonmakkara käy myös erittäin hyvin oluen kanssa. Tässä helpossa siskonmakkara-ramenissa yhdistyy kaikki itämaisen ramen-keiton ja perinteisen siskonmakkaran hyvät ominaisuudet. Kun vielä lisää siihen ruokajuomaksi hedelmäisen pale ale-oluen tai rapsakan pilsin, täydellinen iltaruoka on valmis. Siskonmakkara-ramenkeitto 2 l […]