Authors’ Distillery menestyi IWSC -kisassa

Suomalaisten kirjallisuusalan ammattilaisten tislaamo sai kultamaininnan IWSC -kisassa.

Authors’ Distillery -tislaamo todettiin kultamaininnan arvoiseksi International Wine & Spirits Competition -kilpailussa maailman paras gin & tonic -sarjassa. Lisäksi tislaamon Readers´ Gin 44 % palkittiin hopeamaininnalla Best Spirits -kategoriassa. Vuonna 1969 lanseerattuun kilpailuun osallistui tislaamoja yli 90 maasta.

miehet pannun ääressä
Ari Kaura ja Christian Rönnbacka

”Makuaisti vaatii jatkuvaa kehittämistä, eri makujen erottaminen ei onnistu kaikilta. Haju- ja makuaisti muodostavat kokonaisuuden: maut on niin sanotusti kyettävä haistamaan. Makumuisti kehittyy elämän varrelta ja tämä vaatii alkoholijuomien tarkkaa maistelua, ei juomista. Käsityöläisyys ja maistaminen ovat valtavan tärkeitä, kun tislettä hiotaan kohti lopullista muotoaan”, kertoo tislaamomestari Aki Kaura yhtiön tiedotteessa.

Readers´ Ginin makuprofiilia kehitettiin maistattamalla. Parille kymmenelle kirjailijalle ja kulttuurivaikuttajalle järjestettiin tasting-tilaisuuksia, joissa etsittiin eri yrteistä, hedelmistä ja mausteista täydellisiä makupareja. Voittavaksi yhdistelmäksi osoittautui minttuinen yrttisyys, katajanmarja ja sitrushedelmä. Readers` Ginin jälkimaussa on havaittavissa myös pippuria ja sopivasti makeutta.

”Vaatii oman makupaletin hallintaa, jotta uskaltaa päästää asiakkaan makutoiveet edelle ja silti säilyttää tasapainon”, toteaa Kaura.

Readers’ GT

4 cl Readers´Giniä

valitsemaasi tonic-vettä

appelsiinikuorta

mintunoksa

jäitä

 

Lähde ja kuva: Authors’ Distillery tiedote / Mika Tuominen

mainos