Beer Atlas: Black Market Aftermath IPA

Black Market Aftermath IPA

Panimo: Black Market Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: American Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

IBU-arvo: 44

Maltaat: Pale, Münich
Humalat: Cascade, Centennial, Citra, Columbus, Mosaic

Maku: Aftermath IPAn sopivan makeassa ja miellyttävän raikkaassa maussa on havaittavissa mm. karamellimaisia, trooppisen hedelmäisiä, havuisia, sitrusmaisia sekä kevyesti mausteisia nyansseja. Sen jälkimaku ei ole liian kuiva eikä myöskään liian katkera.

Tuoksu: Oluen runsaan hedelmäinen tuoksu on arominsa puolesta myös jonkin verran makea ja sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntumaa kuvastaa parhaiten keskitäyteläisyys, keskihiilihappoisuus sekä öljymäisyys. Sen runko on meripihkanvärinen ja kirkas sekä sitä somistava vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Aftermath IPA oli erikoinen tapaus tyylilajinsa puolesta. Sitä luonnehdittiin APA:ksi Ratebeerissä ja BeerAdvocatessa, IPA:ksi Untappdissä ja jopa eräänlaiseksi Session IPA:ksi panimonsa omilla sivuilla. Itse luokittelisin sen APA:ksi lähinnä sen katkeropitoisuuden sekä alkoholiprosenttinsa vuoksi (jotka ovat varsin tyypillisiä APA-tyylisille oluille). Olipa asia miten päin tahansa, kyseessä on hyvä ja ehdottomasti maistamisen arvoinen olut, joka on vielä kaiken kukkuraksi paketoitu äärimmäisen tyylikkäällä ja visuaalisesti silmiä hivelevällä tölkkietiketillä.

Arvio: 82/100