Beer Atlas: Brew by Numbers 11/03 Session IPA

Brew by Numbers 11/03 Session IPA

Panimo: Brew by Numbers
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Maltaat: Barley, Wheat
Humalat: Mosaic

Tarjoilulämpötila: 5-8 —°C

Maku: 11/03 Session IPA:n viehättävä humalointi ja pehmeä maltaisuus tekevät oluen mausta ennen kaikkea kukkaisen, hedelmäisen, sitruksinen ja ruohomaisen. Jälkimakunsa puolesta olut on keskikatkera ja verrattain kuiva.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makunsa kaltaisesti hyvin raikas, hedelmäinen, sitruksinen ja kukkamainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen ja hieman öljymäinen. Sen runko on viljanvärinen ja samea sekä sitä somistava vaahtokukka erittäin runsas ja samettinen.

Loppukommentit: Sain pari viikkoa sitten Pien-liikkeen omistajalta Erkiltä maisteluun lontoolaisen Brew by Numbersin maistelupakin. Kyseinen maistelupakki sisälsi kuusi erityylistä olutta, joista ensimmäisenä esittelyyn rantautuu 11/03 Session IPA. Se oli yltänyt vaatimattomasti tyylilajinsa puolesta Ratebeer TOP 50-listalle eikä aiheetta. Se oli hyvänmakuinen ja laadukas olut, josta ei juuri mitään puuttunut. Sen etiketin ensimmäinen numero kertoo, mitä sarjaa se edustaa ja jälkimmäinen, monettako varianttia se on. Tämän koen merkittäväksi tiedoksi, kun lähden jatkossa maistelemaan heidän muita oluitaan.

Tämän ja seuraavat viisi esittelyyn tulevaa olutta löydätte Pien/IPA Groupin myymälöistä tai nettikaupasta https://www.pien.fi/

Arvio: 84/100