Beer Atlas: Brewdog Alice Porter

Brewdog Alice Porter

Panimo: Brewdog
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Humalat: Bramling Cross, Sorachi Ace

Maku: Alice Porter on paahteinen, makea (paahdetun sokerinen) ja suklainen olut. Sen muutoin keskiasteisesti humaloidussa ja pehmeässä aromissa esiintyy myös mausteisuutta, sitruksisuutta ja marjamaisuutta. Jälkimaultaan se on varsin kuiva ja hennosti kahvimainen.

Tuoksu: Oluen erittäin ytimekkäässä ja sangen suppeassa aromissa on havaittavissa makeita, paahteisia ja suklaisia sävyjä.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Runko on lähes musta ja valoaläpäisemätön sekä sitä päällystävä vaahtokukka kuohkea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Jo ensi kertaa markkinoille tullessaan Alice Porter oli erittäin suosittu olut. Se julkaistiin aikoinaan 6,2 % ja 50 IBU-yksikön vahvuisena tehopakkauksena, jota sisälsi mm. 5 eri mallasta ja 2 eri humalaa. Nyt uudelleen tuotantoon otettu versio poikkeaa hieman alkuperäisestä, mutta on perusrakenteeltaan hyvin alkuperäisen kaltainen. Suuresta suosiostaan huolimatta Alice Porter ei onnistunut vakuuttamaan itseäni sen suuremmin vaan oli lähinnä keskiverto tai sitä hieman parempi olut.

Arvio: 70/100

mainos