Beer Atlas: Firestone Walker 805

Firestone Walker 805

Panimo: Firestone Walker Brewing
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Golden Ale/Blond Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Maku: Firestone Walker 805 on melko mieto ja jotenkin omituisen vaisun oloinen olut. Sen makean maltaisessa ja sitrusmaisessa maussa esiintyy myös hunajamaisia, kukkaisia, miedosti hedelmäisiä sekä muromaisia piirteitä. Lisäksi oluen jälkimaku on varsin hento ja vain miedosti katkera.

Tuoksu: Arominsa puolesta olut on makea, hedelmäinen sekä kukkamainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt, matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen. Runko on kullanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka järeä ja samettinen.

Loppukommentit: Pitkän ja antoisan päivän jälkeen kaupungilla suuntasin iltahämärissä tuttuun tapaan paikalliseen ruokakauppaan (mikä se niistä nyt tällä kertaa sattuikaan olemaan). Löysin sieltä mukaani jälleen useita uusia oluita, joista yksi oli tämä Firestone Walkerin valmistama ”paikallisolut”. Kyseinen olut oli kyllä sellainen pettymys, että piti ihan toistamiseen varmistaa, että katsoinko pullon kyljessä olevan valmistajan nimen varmasti oikein. Jos tällaista olutta mielenne tekee, niin helpomalla (ja halvemmalla) pääsette, kun suuntaatte suoraan kauppojen bulkkikorien äärelle.

”It’s not a unique idea, but one that everyone on the Central Coast understands… Call something “805” and it means local. As a regional craft brewer we have always known that the closer the beer is to where it was brewed, the fresher it is. In fact since 1996 our brewery has been built on fresh, local beers for the Central Coast…. so we created a beer just for our locals in the “805”. Hope you like it… FW”

Olut on juotu @ Hotel Zephyr, San Francisco (USA)

Arvio: 58/100