Beer Atlas: Lammin Sahti

Lammin Sahti

Panimo: Lammin Sahti
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Sahti
Käymistapa: Pintahiivatyyppinen tuoreolut
Alkoholi: 7,5 %

Maku: Lammin Sahti on raikas, makea ja hieman kirpeä perinnejuoma. Sen katajaisessa, rukiisessa ja yrttisen mausteisessa aromissa esiintyy myös sitrusmaista ja banaanisen hedelmäistä aromikkuutta.

Tuoksu: Sen tuoksu on melko hento, mutta aromaattinen. Siinä esiintyy muun muassa banaanisen hedelmäisiä, rukiisia, katajaisia ja mausteisia sävyjä.

Ulkonäkö ja koostumus: Sahdin suutuntuma on keskitäyteläinen, matalahiilihappoinen sekä varsin vetinen. Sen runko on tummanruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Helmikuussa 2002 sahti rekisteröitiin Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi.

Lammin Sahti on perinteisin menetelmin valmistettu, humalalla ja katajalla maustettu perinnejuoma. Sen ainesosiin lukeutuvat myös laadukkaat ohra- ja ruismaltaat. Se nautitaan tietysti äärimmäisen tuoreena ja viilennettynä. Se on osa suomalaista kulttuuria ja kuuluu ehdottomasti niihin oluisiin, joita jokaisen on eräs kerran elämässään maistettava. Itse olen aina pitänyt sahdin mausta ja sitä onkin tullut maistettua varsin erilaatuisina ja mielenkiintoisina versiona.

Arvio: 76/100

mainos