Beer Atlas: Latgales Dunkel

Latgales Dunkel

Panimo: Latgales Alus
Alkuperämaa: Latvia

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 13,0 —°P
Katkeroaineet: 22,8 EBU
Väri: 84 EBC

Maltaat: Pilsner, Münich, Pale Ale, Black, Caramel
Humalat: Cascade, Perle, Hersbrucker

Maku: Latgales Dunkel on miedosti katkera, sopivan makea ja miellyttävän pehmeällä jälkimaulla varustettu olut. Sen aromia voisi kuvailla ennen kaikkea saaristolaisleipämäiseksi ja makean siirappiseksi, mutta toisaalta myös jonkin verran paahtomaltaiseksi sekä lempeän suklaiseksi.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin tasapainoinen ja hillitty. Sen aromista nousee esiin lähinnä makean siirappisia ja suklaisia nyansseja sekä hentoa paahteisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Näiden ominaisuuksien lisäksi olut on myös keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hivenen kermamainen. Sen ilme on melko tumma ja salaperäinen sekä runkoa päällystävä vaahtokukka niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Oluttilaisuuden mukavimmasta yllätyksestä vastasi Latgales Dunkel. Sitä valmistaa pitkän historian omaava ja nyt uudelleen toimintansa aloittanut pieni latvialaispanimo. Sen valikoimissa on tällä hetkellä muutamia oluita, joista tänään esittelen Dunkel-version. Siinä yhdistyivät hienosti onnistunut ja herkullinen makumaailma sekä helposti lähestyttävä ja nautinnollinen suutuntuma. Sen sopiva kevyes ja pehmeä kokonaisuus kruunasivat herkutteluhetken. Itse pidin siitä kovasti ja toivon pääseväni maistamaan myös tämän panimon tuotteita.

Arvio: 84/100

mainos