Beer Atlas: Lost Coast Great White

Lost Coast Great White

Panimo: Lost Coast Brewery & Café
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Witbier
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Maku: Great Whiten raikkaassa ja pirteässä maussa esiintyy mm. sitrusmaisia, korianterisia, vehnämäisiä, yrttisiä, tuoreen hedelmäisiä sekä makean maltaisia nyansseja.

Tuoksu: Oluen hyvin mukaansa tempaavaa aromia kutsuisin sitrusmaiseksi, mausteiseksi sekä hedelmäiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltansa olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen ja hivenen öljymäinen. Sen runko on viljanvärinen ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka runsas ja samettinen.

Loppukommentit: Olen aina ihailluit valkohaita virtaviivaisena merten kuninkaana. Jo pelkästään sen vuoksi tämä Lost Coastin valmistama viehkeä witbier oli ehdoton pakkohankinta. Tämä panimonsa ehkä tunnetuin ja koko toiminnan aikoinaan käynnistänyt pintahiivaolut ei kuitenkaan ollut aivan niin väkevä ja ryhdikäs tapaus kuin, mitä siltä lähtökohtaisesti odotin. Suuria vikoja siinä en havainnut, mutta jos vertailen sitä tyylilajinsa parhaimmistoon kuuluvien oluiden kesken niin kyseessä ei ole aivan saman kaliberin tuote.

”Open wide for the beer that started it all. The Great White is the original gangsta, and it remains one of our very favorites to this day. Crisp and refreshing, it’s everything you could ever want from a Belgian-style white.”

Olut on juotu @ Sunset Boulevard Apartment Hollywood, Los Angeles (USA)

Arvio: 71/100