Beer Atlas: Maku Brewing Amorphis Pale Ale

Maku Brewing Amorphis Pale Ale

Panimo: Maku Brewing
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Katkeroaineet: 70 EBU
Väri: 15 EBC

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale, Crystal 100
Humalat: Columbus, Cascade, Centennial, Chinook

Maku: Amorphis Pale Ale on voimakkaasti humaloitu, melko katkera ja leipämäisen maltainen olut. Sen aromille tyypillistä on myös trooppisen hedelmäisyys, sitruksisuus, makea karamellisuus, kukkamaisuus sekä mausteisuus.

Tuoksu: Tuoksunsa puolesta olut on makuaan pelkistetympi ja miedompi sekä aromiltaan lähinnä makea, hedelmäinen ja pihkainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Runko on meripihkanvärinen ja samea sekä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Amorphis Pale Ale on Maku Brewingin valmistama ”bändiolut”. Se on vanhempi versio panimonsa kahdesta Amorphis- nimikkeellä myydystä oluesta ja on (käsittääkseni) reseptiltään identtinen perinteisen Palen Alen kanssa. Sen etikettiä koristaa hieno Amorphis aiheinen kuva sekä mainosteksti ”Ale From The Thousand Lakes”. Se on kaikin puolin raikas ja kevyt olut, jonka aromi runsas, muttei liian päällekäyvä. Siinä on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kohtalaisen, mutteivat kuitenkaan aivan mahdottoman hyvää olutta. Uskon sen jakavan vahvasti mielipiteitä puolesta ja vastaan ja jokainen itse päättäkööt tykkääkö siitä vai ei…

Arvio: 68/100

mainos