Beer Atlas: Olvi American Brown Ale ”Born in the I.I.S.A.L.M.I”

Olvi American Brown Ale

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Brown Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11,0 —°P
Katkeroaineet: 35 EBU
Väri: 70 EBC

Humalat: Willamette, Mount Hood, Columbus

Tarjoilulämpötila: 10-13 —°C

Maku: American Brown Ale on paahteinen, keskiasteisesti humaloitu ja hyvin katkeran jälkimaun omaava olut. Sille tyypillisenä voidaan pitää myös tummasuklaista ja hedelmäistä aromikkuutta sekä sitruksista, kukkaista ja mausteista vivahteikkuutta.

Tuoksu: Aluksi oluen tuoksu on hieman apea ja nuhruinen, mutta henkiin herätessään se tarjoilee varsin viehättävän ja eläväisen konsonanssin.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumuksensa osalta sitä voidaan kutsua keskitäyteläiseksi, matalahiilihappoiseksi sekä hivenen vetiseksi. Sen runko tummanruskea ja valoaläpäisemätön sekä sitä päällystävä vaahtokukka erittäin kuohkea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Olvi jatkoi uutuusoluidensa puolesta varsin mielenkiintoista ja onnistunutta linjaansa. Tällä kertaa he toivat markkinoille Brown Ale- tyylisen oluen amerikkalaisella twistillä. Se ilmestyy myyntiin virallisesti ensi viikon alussa ja tarjoaa juojalleen varmasti jännittävän ja vahvan makuelämyksen. Itse pidän oluen ideasta ja se maistui itselleni sitä paremmin, mitä enemmän olin sitä maistellut. Jos haluatte jotain hieman toisenlaista kauppavahvuisten oluiden rintamalle, tämä on varmasti kokeilemisen arvoinen uutuus.

Näyteoluista isot kiitokset Olville!

Arvio: 71/100

mainos