Beer Atlas: Olvi Hi-Hop Mild IPA ”Iisalmi Guide to Hoppiness”

Olvi Hi-Hop Mild IPA

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 2,5 %

Kantavierre: 6,3 —°P
Katkeroaineet: 40 EBU
Väri: 15 EBC

Humalat: Amarillo, Crystal, Cascade

Tarjoilulämpötila: 7 —°C

Maku: Hi-Hop Mild IPA on keskiasteisesti humaloitu, kevyen maltainen ja hivenen makea olut. Sen mieto maku on yllättävän monipuolinen sitrusmaisten, greippisten, kukkaisten, hedelmäisten ja mausteisten vivahteidensa ansiosta. Myöskään sen jälkimaku ei ole jäänyt vaisuksi vaan siinä ilahduttavasti katkeruutta.

Tuoksu: Oluen hennon raikas tuoksu on makunsa kaltaisesti varsin sitruksinen, hedelmäinen ja kukkainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntumaa kuvailisin kevyeksi, matalahiilihappoiseksi ja vetiseksi. Oluen runko on viljanvärinen ja melko kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Olvin kertoman mukaan tämäntyyppisten mietojen ja kuitenkin perinteisiä alkoholittomia oluita selkeästi maukkaampien oluiden kysyntä, on nyt selvässä kasvussa. Jos tällaisia oluita kuluttajat todella kaipaavat, niin mikäpä siinä, mutta itse kuulun ja pysyn vankasti vahvojen ja täyteläisten oluiden ystävänä/suurkuluttajana. Sanonpa vielä loppuun, että jos pohditte tämän tai minkä tahansa alkoholittoman oluen välillä, niin valitkaa ihmeessä tämä oikeasti oluelta maistuva ultra-low Session IPA.

Arvio: 60/100