Beer Atlas: St-Feuillien Blonde

St-Feuillien Blonde

Panimo: Brasserie St-Feuillien / Friart
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Kantavierre: 16,2 —°P
Katkeroaineet: 26 EBU
Väri: 11 EBC

Maltaat: Pilsen
Humalat: Saaz, Styrian Goldings

Maku: St-Feuillien Blonde on hyvin vahva ja voimakasarominen olut. Sille on tyypillistä myös kuiva ja pitkäkestoinen jälkimaku sekä sitruksinen, mausteinen, hedelmäinen, kukkainen/ruohoinen, hiivamainen sekä maltainen makumaailma.

Tuoksu: Tuoksunsa puolesta olut on erittäin intensiivinen ja aistillinen. Se noudattelee pitkälti makuaan ollen etupäässä mausteinen, sitruksinen, hedelmäinen ja hiivainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen, voimakas hiilihappoinen sekä hieman kermamainen. Runko on kullankeltainen ja läpikuultava sekä vaahtokukka tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: St-Feuillien Blondea valmistaa vuonna 1873 (uudelleen) perustettu Friartin perheen omistama Brasserie St-Feuillien. Se sijaitsee Le Roeulxin kaupungissa Belgiassa ja sen vuosituotannon arvellaan olevan noin 40 000 hehtolitraa. Sen valikoimissa on noin kymmenkunta olutta, joista Blonde- versio on yksiä myydyimpiä ja tunnetuimpia. Sen valmistuksessa on käytetty muiden perinteisten ainesosien lisäksi myös kandisokeria. Itselleni se oli pienoinen pettymys, sillä odotin siltä ehkä liiankin paljon. Jokin sen aromissa ei täysin miellyttänyt minua ja siksi joudun antamaan sille ”vain” 73 pistettä.

Arvio: 73/100

mainos