Beer Atlas: St. Peter’s Honey Porter

St. Peter’s Honey Porter

Panimo: St. Peter’s
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: St. Peter’s Honey Porteria voi pitää makunsa puolesta erittäin makeana (hunajaisena), paahtomaltaisena sekä suklaisena. Sen humalointi on hieman yrttistä ja kukkamaista sekä jälkimaku pääosin kuiva ja katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin pitkälti makunsa kaltainen ja tuo esiin lähinnä makeita, paahteisia ja suklaisia vivahteita.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen, matalahiilihappoinen ja jopa hieman tahmea. Runko on punertavanruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka tiivis ja samettinen.

Loppukommentit: Olen aina pitänyt St. Peter’s oluiden pulloista ja erityisesti niiden ”apteekkimaisesta” ulkonäöstä. Nyt esittelyssä oleva Honey Porter on varmasti yksiä heidän tunnetuimpia ja myydyimpiä oluitaan. Siitä erityisen tekee sen valmistuksessa käytetty aito hunaja ja sen tarjoama makumaailma. Pääsin maistamaan sitä nyt toista kertaa ja täytyy myöntää, että ensimmäisellä kerralla pidin siitä enemmän. Se saattoi johtua siitä, että olin juuri olutharrastukseni alussa enkä vielä osannut vertailla makuja riittävästi muihin oluisiin.

Arvio: 68/100

mainos