Beerzebub: Blogin ulkoasun muutos ja kiitos

Kotiolutkollektiivi Panimo HIMAssa vaikuttava Anssi kommentoi hiljattain— HOMBRE Helsinki -ryhmässä blogistani, että ainoa valittamisen aihe on valkoinen teksti mustalla pohjalla. On kuulemma melkein ”saatanallisen ärsyttävä”. Voin yhtyä näkemykseen. Silloin kun polkaisin blogin pystyyn, ajatukseni oli hakea ulkoasuun inspiraatiota 90-luvun muinaisen internetin black metal -sivuilta. Autenttisesti tekstin olisi tietysti pitänyt olla punaista mustalla pohjalla, ja sivun reunoilla olisi kuulunut olla pyöriviä gif-pentagrammeja. Hetken myös vakavissani pyörittelin ajatusta lisätä blogiin Anssin mainitsemaa riimukirjoitusta. Mutta ehkä kuitenkin loppujen lopuksi on tärkeämpää pitää blogi lukijaystävällisenä hassuttelun sijaan, koska toisillehan näitä juttuja kirjoittaa. Siksipä visuaalisen ilmeen muutos on tällä hetkellä työn alla. Valitsin Bloggerin uudemmista teemoista Emporion, joka istuu omaan silmääni. Näyttää kuitenkin siltä, että teeman muokkaus omiin tarkoituksiin on joiltain osin saatanallisen ärsyttävää puuhaa (tai sitten vain olen teknisesti tumpelo). Tätä kirjoittaessani säätäminen on vielä kesken, ja erityisesti mobiiliversio näyttää osin aika karsealta. Mutta muokkaillaan kunhan tässä kaikilta muilta jutuilta ehtii.
Toimikoon tämä postaus samalla pienenä välitilinpäätöksenä. Kirjoituksia on tässä reilun puolen vuoden aikana kertynyt vasta vähän toista kymmentä, mutta on ilahduttavaa nähdä, että sivujen katselumäärät ovat vähitellen kasvaneet ihan mukaviin lukemiin. Aloittaessani en oikein hahmottanut, mikä se ”mun juttu” tällaisena alkoholijuomaskribenttinä olisi, näitä blogeja kun on ollut olemassa maailman sivu. Taannoin kuitenkin eräs kommentoija totesi, että blogissa näkyy perusteellisuus. Ehkä se on tämä humanistin tapa kirjoittaa, hallitsee laajoja asiakokonaisuuksia ja muita ummehtuneita kliseitä. Niin että ehkä se sitten on se mun juttu. Luultavasti siis jatkossakin on luvassa kohtalaisen verkkaista julkaisutahtia ja vähän pidempiä rönsyileviä tekstejä, joissa toivottavasti on kuitenkin ihan asiasisältöäkin. Tälläkin hetkellä on työn alla yksi vähän laajempi teksti, jonka aiheesta olen innoissani.
Kiitos tässä vaiheessa kaikille lukijoille, jotka ovat jaksaneet roikkua mukana. Pyyntönä teidän suuntaan: heittäkää välillä kommenttia joko blogiin tai Beerzebubin Facebook-sivulle. Ihan tyhjänpäiväisetkin kommentit tuovat valoa panoraapustelijan yksinäisen harmaaseen päivään.
Sláinte!
mainos