Bissehai: Kolme Nopeeta: To Öl

To Öl on tanskalainen panimo, jonka tuotteita on ilahduttavan hyvin myös Suomesta saatavilla. Alkon valikoimissa on jatkuvasti useampikin olut ja maitokaupoissa— tuotteita tulee vastaan silloin tällöin. Ratebeerissä käyttäjät ovat arvioineet panimon pisteiksi 100/100, jota myös omat kokemukseni tukevat. Erinomaisia moderneja oluita. Kolmessa Nopeessa tällä kertaa Alkon valikoimista löytyvä kolmikko.

Gose— To— Hollywood 3,8 %

Maitokauppaankin kelpaava Gose To Hollywood on moderni gose. Tätä juodessa ei voi muuta kuin olla iloinen, ettei tämä ikivanha hapanoluttyyli päässyt kuihtumaan pois aikoinaan, vaikka lähellä se taisi olla. Maku on kuiva, hedelmäinen ja raikas. Happamuus on hallittua ja sitruksinen hedelmäisyys tyylille epätyypillisen vahva. Pieni suolaisuus kruunaa loistavan makupaletin. Toivottavasti tämä pysyy valikoimissa pitkään. Huippuolut!

Reparationsbajer 5,8 %

Reparationsbajer on gluteiiniton IPA, jonka nimi on suomennettuna korjausolut. Korjaus viitannee autonkorjaukseen tai muuhun yhteiskunnallisesti hyväksyttyyn korjailuun, koska sitä kansanterveyden edistämiseen keskittyvässä Alkossa myydään. Olut onkin erittäin hyvin sopiva korjailuun (auton), koska se on kuiva, raikas ja hedelmäinen, vaikkakin eri tavalla kuin hapan Gose To Hollywood. Greippisyys toimii kivasti yhteen suhteellisen ohuen rungon kanssa. Puhdas olut, jossa on hyvä juotavuus.— 


Black Ball on panimon oman näkemyksen mukaan imperial porter. Runsas paahteinen tuoksu lupaa hyvää ja maku ei petä. Erittäin intensiivinen, kuiva ja paahteinen maku, jossa häivähdys suklaata. Humalointi toimii ja se kuljettaa olutta black IPA:n suuntaan. Ehkäpä black DIPA voisi olla osuva kategoria, mutta kuka näistä tietää? Tasapainoinen ja moderni näkemys porterista, joka on hinta-laatusuhteeltaan Alkon parhaimmistoa. Alle viidellä eurolla tämän tason nautinto on Alkon tapauksessa todellinen löytö.