Bönthöö bönthöö: Kustaa Vaasankatu: esittelyssä Olarin Panimo

Kustaa Vaasankatu -oluttapahtuma alkaa lähestymään (7.-8.6.), joten on hyvä aika tutustua tarkemmin minifestarin tekijöihin. Ensimmäisensä vuorossa Olarin Panimo.

Loppuvuodesta 2015 kostean taipaleensa aloittanut Olarin Panimo palkkasi Hanna Montosen markkinointivelhoksi viime vuonna ja asioita alkoi tapahtua. ”Olarilaista, ehdottoman maanalaista” -mainoslause on alkanut kärsiä jo inflaatiosta, sillä panimon hip hop -tematiikalla koristellut oluet ovat vallanneet alaa niin ravintoloissa kuin kaupoissakin. Siinä missä Olari oli uransa alussa olankohautuksella ohitettava turauttelija, niin tätä nykyä se on erittäin viriili tekijä Suomen olutkentillä.

Vaikka fyysinen panimo sijaitsee nykyään Otaniemessä, niin olarilainen lähiöromantiikka lemuaa edelleen firman käymistankeissa. ”Ei mitään maalaisromantiikkaa, raikkaana virtaavia tunturipuroja tai mitään sellaista. Enemmänkin sellaisia kusenhajuisia alikulkutunneleita”, kuten pääpanija Ville Leino kiteyttää Pint Generalin haastattelussa.

Kustaa Vaasankadulle olarilaiset ovat Hanna Montosen mukaan tuomassa ainakin ”jiirissä olevia IPOja” sekä hapanoluita, joista panimo on ehtinyt jo kerätä kiitosta. Nasty Granny (berliner weisse) nimittäin voitti Helsinki Beer Festivaleilla kultaa hapanolut-kategoriassa. Huomionarvoista on, että Olari teki ensimmäisen hapanoluensa vasta tämän vuoden helmikuussa.

”Tää on jotain uutta ja kivaa. Olutfestari Vaasankadulla! Ja me ollaan mieluusti aina mukana kaikessa tämmösessä. Tullaan lepposalla asenteella paikalle. Ehkä vähän myöhässä, nytkin lennän suoraan Amsterdamista Kustaa Vaasaan, mutta hommat hoidetaan aina. Ei suoristuspaineita, kaikki ottaa vaa helvetin rennosti”, Montonen summaa olarilaisen elämänasenteen. Toki MC Taakibörstan ja Raimon Riskei on otettava -ikivihreää siteeraten.

Tervetuloa Kustaa Vaasankadulle, Olarin Panimo.


Kustaa Vaasankatu -olutfestarit

PAIKKA JA AIKA

Ravintola Kustaa Vaasa

Vaasankatu 10, Helsinki

7.-8.6.19

AUKIOLOAJAT

pe 16-23

la 12-23

VAPAA PÄÄSY


Olutfestari julku viimeinen-page-001.jpg