Bönthöö bönthöö: Mitä Black Door merkitsee sinulle?

Olutravintola Black Door palasi vihdoin takaisin Punavuoreen vietettyään viimeiset puolitoista vuotta väistötiloissa Kaisaniemessä. Iso Roobertinkadulla jo legendaksi kohonnut brittipubi aukaisi ovensa asiakkaille tammikuussa, mutta viime viikolla Black Doorissa juhlittiin kutsuvieraiden kesken. Itsekin olin paikalla ja koska tupa oli täynnä olutmaailman kermaa, niin päätin udella muutamalta vaikuttajalta heidän suhteestaan Black Dooriin.

Jussi Rokka, vanhan liiton olutjournalisti:

Mä voisin kertoa sellasen muiston, kun täällä järjestettiin aikoinaan belgialaiset luostarioluet -viikot, niin vieressäni istuva Ikke oli pukeutunut munkin asuun. Tähän pitäisi kyllä saada kuva liitettyä mukaan, heh. Se on jäänyt lähtemättömästi mun mieleen.

Ja toinen anekdootti vielä. Tossa nurkassa oli penkki, jonka sisään nyt jo edesmennyt olutemeritus Unto Tikkanen tippui. Silti se penkki oli tossa siihen asti kun vanha sisustus purettiin.

Mikael “Ikke” Ikäläinen, nykyinen musan ja viihteen monitoimija, entinen Black Doorin ravintolapäällikkö sekä pubi-isäntä:

Black Door merkitsee mulle sitä lopullista valaistumista.

Olli Majanen, edesmenneen William K. Annankadun ravintolapäällikkö, nykyinen— Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö:

Entinen naapuribaari 90-luvulta. Asiakkaat kävi paljon meillä ja Black Doorissa, hyvä olut kiinnosti jo silloin. Lämpimiä muistoja.

Joonas Ylänne,— Beverage Master at Sinebrychoff:

Black Door on ollu yks niistä paikoista, jossa mä oon oikeesti oppinu juomaan olutta ja tutustunut siihen maailmaan. Tiskin takana on ollu Ikkeä, Samia ja Esaa, he ovat opettaneet mua juomaan erilaisia alkoholijuomia.

Processed with VSCO with c1 preset