Bönthöö bönthöö: Tirra: Etko & Tanker / Hiisi

Etko Grasshopper | 5,5% | APA

Helsinkiläisen Etko Brewingin Grasshopper on runsaalla Citralla, on siellä Magnumiakin, humaloitu ja kafferilimetin lehdillä maustettu APA.

Jo tuoksu kertoo, että kafferilimetin, eli ryppylimetin, lehtiä on lirvahtanut hieman liikaa soppaan: limenkuorimaisen raikkauden lisäksi esillä on runsaasti parfyymiä. Siis PALJON. Laventeli ja vanilja erottuvat ainakin tuon käryn seasta.

Räväkän keski-ikäisen matamin aromimaailmaa valuu suuhunkin, mutta ei niin häiritsevästi. Olenhan toki itsekin keski-ikäinen, joten kai minun tähän pitää totutella. Tädit, ottakaahan yhteyttä.

Laventelin ja “lehtivihreän” (varmaan ne lehdet?) kaverina olut tarjoilee raikastavaa sitrusta, nätisti puraisevaa katkeroa ja aivan himpsun verran mäntykaramellia.

Ihan kiva.

Tanker / Hiisi That’s What HIISI said | 6% | gose

Viron ja suomen kärkikahinoihin kuuluvat panimot ovat ennenkin lyöneet kolpakkonsa yhteen. Ja onpa Hiisin Tatu Hiitola siirtymässä helmikuussa Tankerille “panokonsultiksi”.

Uusin kollabo-olut on vahva gose, That’s What HIISI Said. Jopa 6%.

Tuoksussa oikeaoppisesti sitruunaa ja viljaisutta. Raikkaan oloinen yksilö.

Raikas on makukin, MUTTA. Olut jää puolimatkaan näillä pakkasilla. Kuin VR? Hapanta sitrusta ja viljaisaa mallasta kyllä. Olut lämmittää, mutta alkoholi ei tunnu. Joku silti mättää. Happamuus muuntautuu loppua kohden jopa makeahkoksi, gosen suolaisuutta en löydä ja jälkimaku on auttamattoman lyhyt.

Sinänsä ihan maistuva yhteistyö. Vaatimustaso Loviisankadulla alkaa vaan olemaan hyvin korkea, joten näillä näytöillä lopputulos jää auttamattomasti vajaaksi.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

olutlista

Instagram

Facebook