Carlsberg kestävän kehityksen asialla

Carlsberg-konsernin vuoden 2017 Kestävän kehityksen raportissa kerrotaan konsernin uuden kestävän kehityksen ohjelman Together Towards ZERO hyvästä etenemisestä. Merkittävimpiä saavutuksia tähän mennessä ovat 16 %—  pienemmät hiilidioksidipäästöt ja 6 % pienempi veden kulutus vuoden 2015 tasoon verrattuna, sekä kivihiilen käytön lopettaminen energialähteenä yhdeksässä kiinalaisessa panimossa.

Kesäkuussa 2017 lanseerattu Together Towards ZERO –ohjelmalla pyritään vaikuttaviin toimenpiteisiin monitahoisissa kestävän kehityksen haasteissa kuten ilmastonmuutos, vesivarojen saatavuus sekä terveydenhuollon ongelmat. Ohjelmassa on neljä päätavoitetta – NOLLA hiilijalanjälki, NOLLA vesihukka, NOLLA vastuutonta juomista ja NOLLA työtapaturmaa –kulttuuri.

Yhdessä kohti NOLLAA kehitettiin yhdessä maailman johtavien asiantuntijoiden kanssa tieteelliseltä pohjalta. Se noudattaa YK:n Kestävän kehityksen tavoitteita ja Pariisin Sopimuksen tiukennettua tavoitetta, jossa ilmaston lämpeneminen pyritään rajoittamaan 1,5 celsiusasteeseen. Carlsbergin tämänvuotisessa raportissa on tarkat tiedot konsernin saavutuksista vuoden 2017 aikana ja vuoteen 2015 verrattuna.

Carlsberg-konsernin NOLLA hiilijalanjälki–hanke on jo tuonut konkreettisia tuloksia. Vuoden 2017 aikana konserni lopetti kivihiilen käytön 9 panimossaan, ja konsernin kokonaistavoite on lopettaa kivihiilen käyttö polttoaineena kokonaan vuoteen 2022 mennessä. Toinen konkreettinen vaihe kohti NOLLA hiilidioksidipäästöjä oli Carlsberg Sverigen Falkenbergin panimon siirtyminen 100 %:sti biokaasun ja vihreän sähkön and käyttäjäksi, mikä tekee siitä konsernin ensimmäisen hiilineutraalin panimon. Carlsberg-konserni pienensi kokonaishiilidioksidipäästöjään 16 % verrattuna vuoden 2015 tasoon, ja 46 % konsernin sähköstä tulee nyt uusiutuvista lähteistä.

Carlsberg-konserni pyrkii myös eroon veden tuhlauksesta ja aikookin puolittaa veden käytön panimoissaan vuoteen 2030 mennessä. Tähän mennessä konsernin panimot ovat yhteensä pienentäneet veden käyttöä 6 % vuodesta 2015 ja päässeet teollisuuden parhaaseen keskiarvoon 3,1 litraa vettä/juomalitra.

Lähde: Sinebrychoff

mainos