Olutposti edusti suomalaista olutkulttuuria Britannian kuningatar Elisabet II:n syntymäpäivillä

God Save The Queen ja Maamme-laulu soivat kauniissa kesäillassa kuningattaren 92-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetyillä kutsuilla Britannian suurlähettilään virka-asunnolla Helsingissä.

Olutposti sai kunnian osallistua kuningattaren syntymäpäivän kunniaksi järjestettyihin puutarhajuhliin perjantaina. Säät suosivat tilaisuutta, vaikka hetkittäinen kylmä tuuli pitikin juhlakansan oluet viileänä. Suurlähettiläspari Tom Dodd ja Catherine French luottivat tarjoiluissaan brittiläisen juomakulttuurin kulmakiviin. Ale-tyyppiset oluet ja Gin Tonic maistuivat kutsuvieraille hyvin. Oluet tilaisuuteen toimitettiin tuoreina suoraan Thornbridgen ja Marston’sin panimoilta.

Olutposti keskusteli kansainvälisen kaupan osaston kanssa yhteistyön aloittamisesta ja tutustui samalla lähetystön toimintaan. Brittipanimoilla on Trade Adviser Verneri Hietalan mukaan vahvasti halukkuutta Suomen kasvaville erikoisolutmarkkinoille ja suomalaisten panimoiden vientipyrkimyksetkin on ilolla otettu vastaan Brittein saarilla. Molemminpuolinen yhteistyö voisi auttaa kaikkia toimijoita. Olutvienti on tänä vuonna yksi lähetystön ulkomaankauppaosaston mielenkiintoisimmista projekteista. Perinteinen olutmaa haluaa irti maineestaan vain perinteisten brittioluiden viejänä. Panimokulttuurin uudet tuulet puhaltavat myös englantilaisissa pubeissa. Skandinaaviset ja yleensäkin laadukkaat erikoisoluet kiinnostavat makukokemuksiin panostavia juoman ystäviä entistä enemmän erityisesti Britannian suurissa kaupungeissa.

Juhlien vieraslista oli edustava. Mukana olivat liike-elämän, kulttuurin ja politiikan kärkinimet ministereistä taiteilijoihin. Ruokalistalla edustettuina olivat englantilaiset savujuustot ja vahvasti intialaisvaikutteiset ruuat. Mainiot makuparit IPA:lle, stoutille ja kaffir-limellä maustetulle kesäoluelle. Lähetystön tiloissa toimii tietysti myös oma pubi.

Kuva: Seija Rönkkö

mainos