Eräsmies: Iso-kallan Agnus Red Ale 5,5%

Triviaa:
Alunperin valmistettu savolaisen Angus naudan kasvattajan pyynnöstä pihvilihaolueksi. Elikkäs kesän grillikarkeloihin kannattaa tätä koettaa ottaa mukaan ruoka juomaksi.

Ulkonäkö:

Ruskea mutta kauniisti utuisen punaiseen taittuva olut, oikein nätti väriltään. Tuoksu on huumaavan makea että varmaan amppareita houkuttaa enemmänkin. Vähän puinen tai luontomainen..öm sanotaan maanläheinen tuoksu, vaikee kuvailla, kokeilkaa. Vaahtokin oli paksu ja kermainen niin kuin kuuluu ollakkin.
Maku:
Todella maltainen paukku, mikä tekee tästä jopa aavistuksen imelän kaikilla karamelli twisteillään. Hivenen kuivakkuutta ja jälkimaussa mukavat katkerot suuhun jää, vaikkakin vähän vihannesta maistan tai sitten se on saman panimon aiemmin maistetusta Keskari oluesta suuhun jääneet jäänteet. Mausta löytyy myös pähkinän maku. Ei mitenkään super hyvä olut mutta on tämä keskivertoa parempi.

Iso-kallan panimolle pitää antaa kyllä plussaa että etiketeistä löytyy katkerot, värit, kantavierteet, tarjoilulämpötilat sekä ruoka suositukset. Näkisin tämän ihan standartina mikä pitäisi olla kaikilla.

Arvosana 7,5/10 kyllä tätä yhden juo mutta that’s it, liian makeaa itselle eli ruoan kanssa varmana menee paremmin ja pisteet nousee.

mainos