Eräsmies: Nokian Panimo – Keisari IPA 5,1%

Nokian panimo otti ja toimitti ovelle kasallisen uutta olutta, IPA onkin keisarille odotettu uutuus sitten Route 66 APA:n. Näinköhän saadaan uusi toimiva IPA maitokauppavahvuuksien alle, ei juurikaan mainittavia hip hip hurraa elämyksiä ole vastaan sattunut.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Runsaasti vaahtoava ja koostumus onkin kunnolla vatkattu kermavaahto. Ulkonäkö on samea ja väriltään kuitenkin kullankeltainen olut. Tuoksussa on trooppista hedelmää niin kuin kuuluukin ja diasetyylin voi jo haistaa tuoksussa eli on sitä siis maussakin odotettavissa. Kukkaisia ja hunajaisia tuoksuja jotka tuo mieleen enemmän aiemman uutuuden Keisari Pilsin.

Maku:
Maku on pehmeän viljainen ja rasvainen, yrttisyys vallitsee vahvasti maussa ja—  diasetyylin maistaa sekä tuntee. Tässä on kyllä todella häiritsevän paljon samoja elementtejä kuin Keisari Pilssissä, samaa saksalaista meininkiä ja ebukin on nousut vain 7 yksikköä siihen verrattuna. Mallaspohja on varsin sama mutta lisätyt Pale ja Munich maltaat tuovat erilaista pehmeyttä tähän ja tiettyä makeuttakin mikä ei toimi. Humalointi ei ole erityisen ipamainen vaikka katkerot on aika samoissa kuin muissakin kaupoissa pyörivissä Ipoissa. Jälkimaussa tuleva katkeruus on enemmän kitkerän puolella mutta silti jopa herttainen ja hellä. Greippinen havuisuus ja hiukan jopa häiritsevä vihanneksisuus.

Mielestäni tämä on vain rapsakampi versio Nokian Pilsistä ilman siinä ilmennyttä ruohoisuutta. Hauskana yhteensattumana prisman sivuilla Keisari Pils on nimetty Keisari IPA:ksi. Myöskin humaloinnin salassa pitäminen viittaa siihen että tästä tulee sellainen Saimaan Juomatehtaan Joker Hop tyyppinen olut että aina arvoitus mitä saa.

Arvosana: 7—½/10

Maltaat: Pale, Munich, Pilsner
Humalat: Kaiken maailman humalat kuulemma

Mistä: Saatu Panimolta