Eräsmies: Olvi Oyj – American Brown Ale 4,7%

Vanhalla maitokauppavahvuudella oleva Brown Ale suoraan Iisalmesta. Asiasta kukkaruukkuun Brown Alehan tyylinä kehiteltiin jo muinoin kun piti saada duunareihin energiaa. Mallaspohjaa oli
sen verran että oluesta tuli kohtuullisen energiarikasta ja tuolloin olutkin oli osa ruokaympyrää.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Varsin toimivalta näyttävä vaaleanruskea kermaisa vaahto joka on vimpan päälle tehty. Väri on kauniin tummanruskea jopa mahonkinen. Tuoksua ei tarvitse etsiä vaan se on todella ananaksinen tapaus vinkeällä hiivalla, oikein jos nenälle antaa töitä voi löytää pähkinöitä ja kukkia.

Maku:
Todella pehmeä, ai että. Maku on paahdettua mallasta, luonnollisesti mutta mukana on myös paahdettu sokerikin. Leipäisiä makuja, tulee väkisinkin sellainen tumma saaristolaisleipä mieleen. Mukana loppusointuna on suklaata joka siloittelee makua lopussa. Hämmentävästi tässä on myöskin sitruksista raikkautta joka ei kuitenkaan tunge muiden elementtien päälle.

Humalat on osattu kyllä laittaa omille paikoilleen ja makuun saadaan havun ja pihkan karvas liitto joka ei kuitenkaan nouse häiritseväksi elementiksi vaan sanoisin että oikein brittiläinen meno.

Tiivistettynä yrttinen jälkiruoka joka antaa mielikuvan paksummasta oluesta kuin mitä onkaan.

Arvosana 8—½/10

Humalat: Willamette, Mount hood ja Columbus
Katkerot: 35 EBU