Eräsmies: Olvi – Summer Ale 5%

Olvilta uutta kausiolutta kesän odottajille! Mainos lauseella ”Hotter than Iisalmi”, paikalliset voi kertoa miten kuuma mesta on kyseessö. Valikoimissa vain 30.9.2018 asti eli jos meinaa tämän kokeilla niin on puoli vuotta aikaa… än, yy, tee, nyt! American Whea Ale, 30% on vehnää tähän käytetty minkä voisi kuvitella tuovan hauskaa raikkautta. Vehniksethän toimii aina mutta entäpäs tämä johon on käytetty vielä kokeellista humalaa HBC 431, nimi ainakin kuulostaa kokeelliselta.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Tuuhea 4 sormen vaahto, valkea ja olomuoto on kuin höttöinen pilvi. Väri on kirkkas ja—  kullan keltainen, ei siis perus samea vehnis. Tuoksu on hedelmäpommi, mango,papaija, sitrus, verigreippi sekä kukkia ja hunajaa. Hefeweizeniin verrattuna ei banaania tästä löydy yhtään johtuen hiivasta. Kuplii laiskasti lasissa.

Maku:
suutuntuma on yllättävän paksuhko ja liukas. Hiilihappoja löytyy mukavasti mutta jotenkin happamaksi ja metallisen vetiseksi kuitenkin maku jää. Olkisuus ja maltaisuus pääsee hyvin esille kun humalien katkerot on kohtuullisen miedot. Humalointi itsessään on aika tylsä ja tähän onkin käytetty HBC 431 joka on uusi amerikkalainen humala, joka on panimolla vielä kokeilu asteella. Humaloinnista ei saa oikein irti mitään, metallisuutta ja kevyttä sitrusta jollain aprikoosin tapaisella hedelmällä, loppuliukuun vähän greippiä.

Arvosana: 7—½/10

Älä anna arvosanan hämätä, Ihan hyvä perus olut joka ei kuitenkaan tuota ahaa elämyksiä. En ehkä korvaisi perus vehnäolutta tällä mutta saunaan voisin ehdottomasti ostaa useammankin.

Humalat: Sorachi Ace, Citra, HBC 431

EBU: 32
EBC: 11

Mistä: Saatu panimolta