Nyt puhuu Pien olutkaupan perustaja Erkki Häme

0

Espoon Ison Omenan Pien olutmyymälän sulkeminen myi liikkeen tyhjäksi kahteen kertaan.

Alkoholipoliittisten koukeroiden takia ovensa sulkenut olutpuoti Pien myi hyllyt tyhjäksi pikavauhtia. Oluen loputtua paikallinen Fat Lizard / Olarin Panimo -ryhmä viittoineen kiisi salamana paikalle ja pelasti lopettavan myymälän ei oolta. Ruisleipä ja espoolainen laatuolut tekivät kauppansa ja myymälä saatiin kuopattua asiaankuuluvin menoin. Myymälän sulkemisesta uutisoi mm. Iltalehti.

Olutposti tavoitti uuden vuoden hulinoiden keskeltä Pienen Erkki Hämeen.

Osanottomme liikkeen sulkemisen johdosta. Miten tämä nyt oikein käytännössä meni? Tulivatko tarkastajat ovelle? Oliko mukana Karhuryhmä?

”Ilman verenvuodatusta meni. Eivät tehneet ilmoitusta tai tulleet edes ovelle. Keskustelua oli käyty kyllä, mutta emme jääneet odottamaankaan tarkastajaa, koska virkamiehet olivat hyvin yksioikoisia siitä, miten myynnin suhteen pitää olla, ja me ei olla lähellekään sitä. Lopetimme ennen kuin vuodenvaihteessa olisi pitänyt ilmottaa myyntiluvut ja sitten olisi todennäköisesti tullut seuraamuksia. Emme siis lopeta viranomaisten painostuksesta missään nimessä, vaan siihen että laki ja sen tulkinta muuttui, ja ei vaan ollut muita vaihtoehtoja. Emme nähneet tarpeelliseksi alkaa tuhlaamaan energioitamme asiasta taisteluun, koska tilanne oli niin selkeä – ollaan sen sijaan keskitytty uuden tekemiseen ja rakentamiseen. Kaikki siis hyvin.”

Tapaus on saanut suurta huomiota medioissa. Oletko lähdössä politiikkaan? Alkoholilakien muutosliike tarvitsisi ehkä keulakuvan.

Mielelläni tuon aina naamaani ja sanojani yleisön eteen, toki”, vastaa Häme arvoituksellisesti hymyillen.

Toivotamme kaikkea hyvää jatkoon.

Olutposti haastatteli Erkki Hämettä Espoon myymälässä 18.7.2017

Olutpostin haastattelu 7.12.2018

Kuva: Oskari Sarkima

Videot: Cyde


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Mikko Hentunen
Scroll Up