Esittelyssä jyväskyläläinen Panimoyhtiö X

Panimoyhtiö X sai alkunsa ajatuksesta kokeilla oluen valmistusta ihan kotioloissa. Niinpä Lauri, Matias, Eero ja Mikko perustivat Whatsapp-ryhmän nimeltä Panimo X.

Miehet tapasivat Olutsatamassa vuonna 2017  markkinointiin erikoistuneen Joonaksen ja sieltä sitten lähtikin liikkeelle idea omasta panimosta. Katso videolta Tj. Lauri Marttisen Olutposti Zoomaa -haastattelu. Ja videon alla oluet joista puhuttiin.

Ja näistä puhuttiin:

Olutpullo
Laku 5,5 % Lakritsi Sour Nimensä mukaisesti lakritsilla maustettu hapanolut, joka on tehty yhteistyössä Panda makeistehtaan kanssa. Oluesta tekee mielenkiintoisen sen pikimusta väri sekä todella vahva lakritsisuus. Olut on vain miedon hapan, jotta tuo intensiivinen lakritsi tulee paremmin esiin.
The X Series: Hefner 5,0 % Hefeweizen Hefner on saksalaistyylinen suodattamaton vehnäolut, joka on tuunattu suomalaiseen makuun hieman kevyemmäksi. Lisäksi olut poikkeaa saksalaisista verrokeistaan humaloinnissa, josta vastaa sitruksinen Citra. Tämä hento sitruksisuus on havaittavissa hefeweizenin perinteisen banaanin ja neilikan aromien lomassa. Olut on osa panimomme vakiovalikoimaa, eli The X Seriesiä.
Marras 9,0 % Imperial Stout Marras on imperial stout, joka on luotu marraskuun synkkyyteen. Tuhdin paahteinen ja siirappinen olut, joka toimii meidän ns. perus imppinä. Tältä pohjalta on luotu eri mausteilla ja tynnyreillä muita imperial stouttejamme. Saatavilla myös Alkoissa ympäri maata.

Video: Cyde, Edit: Harri