Eva Wahlströmin suunnittelema Whiskey Chair on nautiskelijan vaihtoehto

Kotimainen ja laadukas viskituoli elää käyttäjänsä mukana.

Nyrkkeilijänä ja taidemaalarina tunnettu Eva Wahlström yllätti kolmisen vuotta sitten suunnittelemalla sisustusarkkitehtuurin kandityötään varten nautiskelijoille suunnatun istuimen. Nyt vuodesta 2020 tuotannossa ollut Whiskey Chair löytyy myös ergonomisiin ja laadukkaisiin sänkyihin ja patjoihin erikoistuneen Tempur -tuotemerkin Suomen valikoimasta.

viskituoli

Tuolissa on erittäin mukava istua ja kädensijojen tasapinnat antavat juomalasille mainion alustan. Idea viskituoliin tuli klassisesta huonekalumainonnasta 50-60-lukujen Yhdysvalloista ja Euroopassa. Mainonnassa usein toistuva viskiään naukkaileva perheenisä esiintyi ajan kuvastossa usein ja inspiroi suunnittelijaa. Tuolin piti olla ylellisyyttä ja se korosti myös ansaittua iltahörppyä raskaan työpäivän jälkeen.

Whiskey Chair on valmistettu vastuullisesti kotimaisena käsityönä laadukkaasta jalavasta ja tammesta sekä kauniisti värinsä säilyttävästä suomalaisesta kromiparkitusta remminahasta. Tuolin jalava on peräisin itäisestä Pohjois-Amerikasta. Käytetty puu on FCS-sertifioitua, mikä takaa sen olevan vastuullisesti tuotettua.

Istuimen kromiparkittu nahka on sekä palonkestävää että vedenpitävää, ja se säilyttää värinsä kauniisti. Nahka venyy hieman ja muotoutuu istujansa mukaan, mikä tekee istuimesta entistä mukavamman, ja vuosien saatossa se myös patinoituu kauniisti. Whiskey Chair -istuimen nahka tulee Suomesta.

Lähde: Tempur, Rianno

Kuva: Harri Soinila