Olutpostin haastattelussa Brooklyn Breweryn Garrett Oliver

Olutmaailman sanavalmis superstara, Brooklyn Breweryn makumaestro, vie väsymättä oluen ja ruuan yhdistämisen ilosanomaa maailmankolkasta toiseen. Suomessakin hän on vieraillut jo useamman kerran.

Garrett Oliver rakastui olueen asuessaan nuorena miehenä Englannissa. Hän kertoo kirjassaan The Brewmaster’s Table siitä, kun hän sai ensimmäistä kertaa elämässään maistaa perinteistä real alea, tynnyrissä käyvää tuoreolutta.

”Ensin katkeruus pyöri kieleni pinnalla, vain aavistus hiilihappoa apunaan. Sitten makujen kerrostumat alkoivat paljastua – heinää, maata, vasta leikattua ruohoa, appelsiinimarmeladia ja leipää. Jokainen siemaus tuntui paljastavan jotain uutta – tuulahdus meri-ilmaa, kukkaisuutta, hedelmää.”

Mies oli myyty. Rakkaus aitoihin makuihin syveni, kun hän reissasi Euroopassa ja pääsi tutustumaan eri maiden ruoka- ja juomakulttuureihin.Hän häikäistyi belgialaisten oluiden kirjosta ja oluen käytöstä ruuanlaitossa, ranskalaisista maalaisoluista, joita tarjottiin valkosipulisten makkaroiden kanssa, ja ylipäätään eurooppalaisesta elämäntyylistä, johon kuuluu nautiskelu osana arkea. Kun Oliver muutti takaisin Yhdysvaltoihin, hän järkyttyi tajutessaan, että tarjolla oli vain mauttomia lagereita. Ei auttanut muu kuin alkaa tehdä olutta itse. Kun kiinnostus olueen kasvoi onnistuneiden kotiolutkokeilujen myötä, hän tajusi, että seuratakseen intohimoaan hänen olisi hakeuduttava töihin oluen pariin. Sillä tiellä hän on edelleen, eikä tunnu kadottaneen tippaakaan
alkuperäisestä innostuksestaan.

Lue koko artikkeli Olutposti-digilehdestä.

Teksti: Maria Markus

Kuva: Oskari Sarkima

Videot: cyde

mainos