Goats Milk on Great British Beer Festivalin vuoden olut 2017

Camra Champion Beer of Britain on yksi maailman arvostetuimmista olutkilpailuista, ja siinä menestyminen on suuri meriitti Ison-Britannian panimoille.

Kilpailun kautta useat panimot ovat nousseet paikallisesta tunnettuudesta kansalliseen valokeilaan.

Oluita arvioidaan kuudessa sarjassa: Bitter, Best Bitter, Strong Bitter/Ale, Golden Ale, Mild ja Speciality Beer. Sarjojen voittajat pääsevät superfinaaliin, jonka voittaja saa arvonimen Champion Beer of Britain.

Viime vuonna kilpailun voitti Etelä-Englannin Berkshiressa sijaitsevan Bingham’s-panimon Vanilla Stout. Voitto oli ensimmäinen Speciality Beer -sarjan oluelle myönnetty pääpalkinto kilpailun historiassa.

The Great British Beer Festival (GBBF) perustettiin vuonna 1977, joten tänä vuonna tapahtuma täyttää 40 vuotta.

Juhlavuoden kilpailun tuomarointi venyi kolmepäiväiseksi, ja tulokset julkistettiin juuri ennen kuin festivaalin ovet avautuivat yleisölle 8. elokuuta klo 17.

Voittajaolut, Church End -panimon Goat’s Milk on läpikuultava, kullankeltainen 3,8 prosentin vahvuinen bitter. Church End sijaitsee Warwickshiren maakunnassa noin 35 kilometriä Birminghamista itään.

Kuten odottaa sopii, jono Church Endin tiskille venyi nopeasti yli 20-metriseksi ja olut teki kauppansa.

– Myymme korkeintaan puolen pintin annoksia, jotta olutta riittäisi mahdollisimman pitkään, totesi tiskin takana työskennellyt tarjoilija.

Olli Majanen
Olutsommelier Olli Majanen käy GBBF:ssä maistelemassa aitoja brittioluita.

Olutta saapui maistamaan myös Bryggeri Helsingin ravintolapäällikkö, olutsommelier Olli Majanen.

– Miellyttävän pippurinen tuoksu ja suunmyötäinen maku. Tämä on erinomaisen hyvä esimerkki siitä, että mieto olut voi myös olla maukas. Tämän tyyliset oluet britit osaavat paremmin kuin kukaan muu.

The Great British Beer Festival on Majasen mukaan erinomainen festivaali tulla maistelemaan nimenomaan brittiläisiä klassikko-oluita.

– Kaikista eniten arvostan täällä oluita, joissa brittiläiset humalat ja maltaat muodostavat täydellisen liiton. GBBF on paras festivaali tulla maistelemaan Ison-Britannian eri maakuntien oluita.

Champion Beer of Britain -kilpailun lisäksi festivaaleilla julkistettiin Britannian paras talviolut, joka on vuonna 2017 Grainstore-panimon Rutland Beast Old Ale.

Kilpailun tulokset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä Camran sivulla.

Teksti ja kuvat: Peter Tammenheimo

mainos