Paloaseman panimo ja hämyinen Pale Ale

Tamperelainen muusikko ja taiteilija Mara Balls yhdisti voimansa Nummen kylässä toimivan Paloaseman Panimon kanssa ja lopputuloksena syntyi Maraversumin väkevin mallasjuoma Hämy Mara.

Mara Ballsin Maria ”Mara” Mattila ja yksi oluen panijoista Mikko Sihvonen Paloaseman panimolta.

Makubaletissa mukana trooppista hedelmää ja katkeroa. Tällä oluella saa vintagepisteitä, vaikka onkin parasta nautittuna tuoreeltaan. Hämy Mara on vaalea, runsas, samea ja hedelmäinen DDH Pale Ale. Aromimaailman suhteen on kokeiltu ns. ”Biotransformation hop” menetelmää, jossa ensimmäiset kuivahumalat lisätään jo käymisen alkuvaiheessa.— Tämä sai Hämy Maran kohdalla aikaan hyvinkin intensiivisen hedelmäisiä ja sitruksisia aromeja.— Humalina Cryo Citra & Cryo Simcoe.

Mara Ballsin Maria ”Mara” Mattila— oli mielissään omasta oluesta mutta kehoittaa kaikkia alkoholijuomia nauttivia kohtuullisuuteen. ”Kymmenen vuotta sitten en olisi ajatellutkaan antavani nimeäni oluelle mutta nyt ovat ajat toiset. Jengi on sivistymään päin alkoholin suhteen ja olut on mieto juoma joten en epäillyt ollenkaan kun Paloaseman tyypit ottivat yhteyttä minuun.”

Hämy Mara olut julistettiin viikonloppuna Konepaja Biergartenissa. Tästä Vallilan konepajalla sijaitsevasta olutkeitaasta tulossa juttua myös Olutpostin verkkoon.

 

mainos