Hankala Asiakas: Brewski saapui Suomeen

Brewski on jälleen yksi hyvä esimerkki ruotsalaisesta panimosta joka on lähtenyt valloittamaan maailmaa laadukkaiden oluiden ja aktiivisen verkostoitumisen kautta. Yhteistyölistaan kuuluu panimoita kuten esim. B. Nektar, Angry Chair, Cycle, Pipeworks, Siren, Cigar City, Evil Twin ja paikalliset toimijat kuten Brekeriet, Dugges ja All In Brewing. Ei hullummin panimolta joka on perustettu vasta 2013. Nyt kesällä on myös Brewski vihdoin saanut hyvän jakelun Suomeen (kiitos Pien!) ja myynnissä on sekä kauppavahvuisia että ravintolatarjontaa. Tässä ensifiilikset tämän hetkisen tarjonnan suhteen.

— 

Brewskilval Pilsner: Nykypäivän makuilotulitusten varjoon jäävän tyylilajin edustaja oli hyvin tehdyn oloinen. Mallaspohja tuntui tukevalta ja kokonaisuus tasapainoiselta. Tämä oli erityisesti tehty Brewskin omaa Brewskival -festaria varten. Kesällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetylle festivaalille saatiin mukaan huikea joukko panimoita ympäri maailmaa. Kuuleman mukaan tarjolla oli mm. Cigar Cityn herkullista Hunahpu’s Imperial Stoutia, ilman jonoa…

Conan DIPA: Tässä oli sitä sameaa mehuipaa dipa-luokassa. Mosaic tuntui tuoksussa maalivärille ja saippualle uskolliseen tyyliinsä. Maku oli pehmeä ja kuohkea. Tässä kaikki samean mehuipan elementit kohtasivat sopivasti tasapainossa. Oliko nimi sanaleikki panimon toisen oluen kanssa vaiko viittaus nyt kovin trendikkääseen hiivakantaan, mene ja tiedä.

Pango IPA: aiemmin maistettu ja hieman muiden Brewskin hedelmähumalaoluiden varjoon jäänyt versio oli silti nautinnollinen. Tässä ehkä hedelmien yhdistelmä ei nostanut mitään osaansa erityisesti valokeilaan kuten esim. Mangofeber (toki dipa) ja muut sarjan oluet. Hieman viinainen mutta se jotenkin sekoittui oluen cocktailmaisuuteen.

Red Robot DIPA: Humalat tuoksuivat tuoreina ja maussa humalan katkero puri hienosti, paremmin kuin Conanissa. Humalaprofiili oli vahvasti läsnä joka puolella tuoksusta jälkimakuun ja sitä komppasi hedelmäsäilykkeiden sokeriliemen kaltainen olut. Kyllä tätä juo mielellään toistekin.

Three Fourteen: Laadukkaan oloinen IPA, prosentit (5,9%) ja maku olivat hyvin kohdillaan. Mukana oli tuuheaa humalaa erityisesti tuoksussa mutta maussa se jätti maun hedelmällisyydelle tilaa. Lämmetessä ja pullon loppupuolella maku muuttui kitkeräksi, ehkä sekoittuneen pohjasakan johdosta. Tätä voisi juoda isompaankin janoon ja erityisesti sopivan viileänä tämä oli varsin mainio.

50 States of Freedom: Cyclen kanssa tehty 3,9% vahvuinen berliner weisse tuoksui kylmältä ananasmehulta ja kevyesti humalalta. Lime oli vahvasti läsnä tuoksussa ja maussa se vasta nosti päätään. Reipasta limemehua ja sitruunamarenkia. Tuorepuristettua sokeroimatonta sitruunamehuakin. Kyllä tämä maistui mutta jos ei kovin kirpeisiin ole tottunut, voi tässä olla pientä shokkiterapiaa tarjolla. Voisi toimia myös jollekin joka “ei tykkää oluesta”.

— 

Brewskiä eli kaljaa

— 

mainos