Hartwall uutuudet keväälle 2022

Kevään uutuusoluissa nähdään trendejä maailmalta sekä erikoiseriä tutuilta brändeiltä.

Hartwallin valikoima kasvaa uusilla alkoholittomilla oluilla. Myös paikallisuus näkyy uutuuksissa, kun turkulaiset saavat omaan makuunsa luodun oluen ja Oulun ikoninen Toppilan olut saapuu kauppojen hyllyille.

”Kiinnostus erilaisiin oluttyyleihin on kasvanut, ja yhä useampi silmäilee oluthyllyjä maku edellä. Oluita halutaan maistella ja vertailla, ja uutuuksia kokeillaan ennakkoluulottomasti. Klassisten lagereiden vannoutuneimmillakin ystävillä on nykyään rohkeutta maistella oluita yli tyylirajojen”, kertoo Hartwallin oluiden kategoriamarkkinointijohtaja Heikki Savolainen.

Myös alkoholittoman oluen kulutus jatkaa kasvuaan.

”Alkoholittomien oluiden tyylikirjo laajenee vauhdilla, mutta erikois- ja craft-oluiden valikoimassa on vielä reippaasti kasvuvaraa. Myös alkoholittomilta oluilta odotetaan nautintoa ja uusia kokemuksia. Autenttiset ja craft-tyyppiset brändit sekä erilaiset oluttyylit ovat vastaus näiden oluen ystävien tarpeisiin”, Savolainen sanoo.

tölkkejä

Lahden Erikois Hazy Pale Ale 4,8 % on vaaleankeltainen, suodattamaton ja samea täysmallas-ale. Olut valloittaa aromikkuudellaan ja juotavuudellaan ja tuo katkeroiselle IPA-tyylille lempeämmän vaihtoehdon.

Oluen runko on sekoitus vaaleita ohramaltaita, joita silitetään vehnämaltaalla utuisen ilmeen sekä pehmeän suutuntuman saavuttamiseksi. Maku on rakennettu trooppisen hedelmäisillä humalilla, joilla syntyy mehevä täysmallasolut.

Lahden Erikois U.S. Wheat Ale 4,8 % on pehmeän sitruksinen ja rento amerikkalaistyylinen vehnäolut, jossa vehnämaltaan osuus on 50 % mallaspohjasta. Tämä suodattamaton vaalean oljenkeltainen hurmuri on sekä raikas janonsammuttaja että lukuisten ruokien mutkaton kumppani.

”Perinteisten baijerilaisten vehnäoluiden tarjonta on kattava, mutta moderneja vehnäoluita on niukemmin tarjolla. Amerikkalaistyylin vehnäolut tuo selvästi erilaisen vaihtoehdon vehnäoluiden valikoimaan, sillä se on erikoisoluiden yksi lähestyttävimmistä tyyleistä ja sen mutkattomuus miellyttää laajaa joukkoa oluiden ystäviä”, kertoo Lahden Erikoisen tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Lahden Erikois Pääsiäisolut 5,3 % on pääsiäissesonkiin ja sen herkkuihin varta vasten tehty US Brown Ale -tyylin täysmallas ale. Kyseessä on kastanjanruskea, suodattamaton täysmallasolut, jolla on runsas ja täyteläinen maltaanmakea runko. Oluen maussa on karamellia, pehmeää suklaata, pähkinää ja kypsää hedelmää sekä aavistus paahteisuutta.

Lahden Erikois Pääsiäisolut on saatavilla 0,5 l tölkeissä pääsiäisen ajan.

Lahden Erikois Summer 2022 5,0 % on virkistävän sitruksinen, suodattamaton American Pale Ale. Vuoden 2022 kesäolutta maustaa amerikkalainen Cashmere-humala, jonka sitruksinen hedelmäisyys ja kevyt yrttisyys viimeistelee oluen, joka sopii yhteen kesäsesongin rentojen grilliruokien painikkeeksi ja on mainiota sellaisenaan.

juomia

Lahden Erikois NEIPA 0,5 % on kauniin vaaleankeltainen ja samea alkoholiton täysmallaspintahiivaolut. Sen tuoksussa ja maussa on tuoreen trooppista hedelmää, sitrusta ja miellyttävää makeutta. Olut on mehevä yhdistelmä pirteää katkeroa ja selvästi jälkimaussa tuntuvaa miellyttävää hedelmäisyyttä. Suutuntuma on hyvin pehmeä ja ”nektarimainen”.

Toppilan Helles 5,1 % on Etelä-Saksalaiseen tapaan raikas ja kohtuudella humaloitu vaalea lagerolut. Se on maultaan pehmeän maltaista ja aromikkaan hedelmäistä, ja josta suodattamattomuus tekee perinteisiä lageroluita pyöreämpää.

Oulun Toppilassa sijainnut viinapolttimo muuttui Toppilan Salmen Oluttehtaaksi kauppias Isak Fellmanin toimesta vuonna 1865. Toppilan oluet olivat mitä parhainta laatua ja nousivat pian Pohjois-Suomen suurimmiksi ja alallaan tunnetuimmiksi. Reilun neljän vuosikymmenen tauon jälkeen sitä taas saa, Toppilan olutta. Toppilan Helles on mainio Perämeren lohen ja pohjoisen poroherkkujen seuralainen.

Aura Juhlaolut 5,0 % näki ensimmäisen kerran päivänvalon 1800-luvun lopulla, kun kolme turkulaista kauppiasta päättivät perustaa panimon Turkuun. Sittemmin Turusta Kaarinan kautta Lahteen matkaa tehnyt olut juhli nimipäiväänsä täysin uudenlaisella oluella.

”Halusimme tehdä kunnianosoituksen Auran syntysijoille ja syntyi Aura Juhlaolut 2022, jossa kuivahumalointi yhdistyy kevyeen vaaleaan lageriin. Kuivahumaloinnissa humalaa lisätään olueen vielä hieman ennen pullottamista. Näin juhlaolueen saatiin voimakas humalan tuoksu ja maku sekä sopivasti katkeruutta”, kertoo juhlaoluen kehittänyt panimomestari Juha Kylä-Kaila.

Mustanpuhuva ja tuhti Mattsson Admiral Imperial Porter 7,0 % purjehtii jämäkän brittiläisen Admiral-humalalajikkeen komennossa. Sen pehmeää, havuisen katkeroista ja paahteista luonnetta rikastavat sekä appelsiinin hedelmäinen vivahde että suklaan ja mustaherukan tummat sävyt.

Mattsson Enigma IPA 5,0 % on kipakasti humaloitu India Pale Ale, jossa puraisee Australian auringon alla kasvanut Enigma-humalalajike. Tämä punaisten marjojen ja makeiden hedelmien makupotpuri on takuumurea kurkunkostuke, joka nostaa hymyn huulille.

Mattsson Motueka Lager 5,2 % on vehnämaltaalla pyöristetty vaalea lager, jossa puhaltaa Uusi-Seelantilaisen Motueka-humalan raikas tuuli. Sen mojitomainen sitruksisuus ja ripaus trooppista hedelmää nostattavat erittäin maukkaat ja juotavat kuohut.

Mattsson Grapefruit Sour Ale 4,4 % on vaaleankeltainen ja hedelmäinen fruit sour ale, jonka pirteässä maussa nipistää kirpsakka greippi ja raikas sitruuna. Pirteä olut, joka kihelmöi kielellä jo ennen ensi siemausta.

Birra Moretti Zero 0,0 % on kullankeltainen alkoholiton lagerolut, jonka ulkonäön viimeistelee vaalea ja hento vaahtokukka.

Sen tuoksussa on maltaisuutta, rapsakkaa sitruksisuutta sekä maukasta hedelmäisyyttä. Maku on pehmeä, raikkaan tasapainoinen ja aromaattinen. Birra Moretti ottaa ilon irti elämän pienistä iloista: hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta ja erinomaisesta oluesta. Birra Moretti Zero on parhaimmillaan tarjoiltuna erittäin kylmänä, 3-5 asteisena.

Lähde ja kuvat: Hartwall