Hartwallin kesädrinkit loppukesän juhliin

Tulinen olutpohjainen Chili-shandy ja trooppinen Jaffa-slushie virkistävät niin rapujuhlissa kuin puistopiknikillä. (Kaupallinen yhteistyö)

70-vuotista taivaltaan juhlistava Hartwall Jaffa on virkistänyt Suomen kesäkansaa jo vuodesta 1949. Tuolloin appelsiinit olivat Suomessa vielä harvinaista herkkua, ja Suomen ensimmäisestä sameasta, hiilihapollisesta appelsiinijuomasta tulikin välitön hitti. Jaffa on monelle tuttu jo lapsuudesta, mutta kypsän iän saavuttanut juomaklassikko osaa edelleen yllättää. Oletko kokeillut esimerkiksi muodikkaan matala-alkoholista Chili-shandya tai hellettä helpottavaa trooppista Jaffa-slushieta?

The Kesädrinkki 2019: Chili-shandy

1 annos
Ainekset:

1 osa Lahden Erikois Summer Ale 5 % -olutta
1 osa Hartwall Jaffa Italia -virvoitusjuomaa

Koristeluun: sitruunaviipale, sormisuolaa, chilihiutaleita ja appelsiiniviipaleita. Koristele ensin juomalasit: Sekoita pienellä lautasella sormisuolaa ja chilihiutaleita. Kostuta lasin reuna sitruunaviipaleella sivelemällä. Tee myös lasin etupintaan kostea viiru. Dippaa lasin kosteita kohtia suola-chiliseoksessa. Lisää laseihin jäitä. Kaada laseihin puolet Lahden Erikois Summer Alea ja puolet Hartwall Jaffa Italiaa. Koristele pienellä appelsiiniviipaleella. Nauti Chili-shandy kylmänä. Kippis kesälle 2019!

Trooppinen Jaffa-hedelmäslushie
4 annosta
Ainekset:

4 dl Hartwall Jaffa Appelsiinia
100 g hunajamelonia
100 g mangoa
100 g ananasta
—½ l jääpaloja

Koristeluun: ananaksen lehtiä, vadelmia ja syötäviä kukkia
Jos käytät tuoreita hedelmiä, kuori, kuutioi ja pakasta ne edellisenä iltana tai vähintään 6 tuntia ennen juoman tekoa. Mangoa ja ananasta on saatavana myös valmiiksi pakastettuna. Siirrä kaikki slushien ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja surauta sileäksi jäähilejuomaksi. Kaada slushie viilennettyihin laseihin, koristele muutamalla ananaksen lehdellä, vadelmilla ja syötävillä kukilla. Nauti heti.

Lähde ja kuvat: Hartwall