Hartwallin syksyn uutuudet saapuivat

Hartwallin syksyn suurlanseerauksessa tarjolla sekä uutta, että vanhaa kausituotetta.

Aura Kuningasolut 5 %

Oluessa tulevat esiin Vienna lager -oluttyylin luonteenomaiset vivahteet, kuten häivähdys karamellisuutta ja humalan yrttisyyttä ja kukkaisuutta. Moniulotteisen aromimaailmansa ansiosta Aura Kuningasolut sopii monen erityyppisen ruoan kylkeen.

”Lager on yhä Suomen suosituin oluttyyli, mutta nyt perinteisen vaalean rinnalle on nousemassa monipuolisesti uusia lager-tyylejä. Etenkin hieman erikoisemmin humaloidut ja rouheat maut ovat nousussa. Piirun verran humalaisempi ja paahteisempi Aura Kuningasolut on iloinen yllätys Auran ystäville, jotka haluavat löytää itsestään uusia ulottuvuuksia oluenmaistelijoina”, tuotepäällikkö Ville Alanko kertoo.

Karjala 0,0 %

Karjala 0,0 % noudattaa alkoholillisen veljensä periaatteita tuoden pöytään aromikkaan yhdistelmän humalaa ja mallasta. Perinteisellä menetelmällä valmistettu runsasvaahtoinen olut on maultaan hedelmäinen, hiukan sitruksinen ja väriltään kauniin kuparinen. Vaalea alkoholiton lager sopii perinteisen alkoholittoman oluen ystäville.

Lahden Erikois Pacific Coast IPA 5,3 %

”India Pale Ale eli IPA on craftoluiden kiistaton kuningas. Sen monimuotoistuminen on juuri nyt iso trendi ja oluttyylin joukosta haetaan jatkuvasti uusia makuelämyksiä. Halusimme tuoda Lahden Erikois Pacific Coast IPA:n heille, jotka nauttivat häpeämättömän katkerista mauista”, tuotepäällikkö Ari Nykänen kertoo.

Vaalean meripihkan värinen ja kepeän usvainen uutuus sopii Amerikan luoteisrannikon tyyliin hunajamarinoidun grillilohen, teriyaki-maustetun kanan tai vaikkapa sinihomejuuston kaveriksi.

hartwall mainos

Lahden Erikois Oktoberfest 5,1 %

Lahden Erikois Oktoberfest on pehmeän maltainen täysmallaspohjahiivaolut, jonka maltillinen humalointi ja kevyt karamellinen makeus tekevät siitä tasapainoisen kokonaisuuden ja juotavuudeltaan erinomaisen juhlaoluen.

Olut saa kaverin sesongin juureksista ja mehevistä liharuuista, hapankaalia ja bratwurstia unohtamatta.

Lahden Erikois Joulu 4,7 %

Lahden Erikois Joulu on jälleen täällä! Joulupöydän vakipaikan jo lunastanut samettisen pehmeä täysmallaspohjahiivaolut on täydellinen valinta joulunajan ruoka- ja juhlahetkiin. Tummanruskean, lähes mustan uutuuden maussa on maltaisuutta, tummaa suklaata, kahvia ja lempeää paahteisuutta.

Muhkeat ja tummat jouluoluet muodostavat luontevia makupareja joulupöydän herkkujen kanssa. Myös aaton jälkiruoat, kuten suklaa ja juusto maistuvat erinomaiselta muhevan jouluoluen kanssa.

Mattsson Hillbill Farmhouse Ale 5,8 %

Hedelmäisen ja raikkaan Mattsson Hillbill Farmhouse Alen maltaat tulevat läheltä piipunjuurta päijäthämäläisiltä viljelijöiltä ja humalat kaukaa, Australian ja Uuden-Seelannin humalatiloilta. Tyyliltään uutuus on Belgian maaseudulta kotoisin oleva pirteän hedelmäinen Saison.

”Saison on kotoisin Belgian eteläiseltä, ranskankieliseltä alueelta. Vaikka saisoneita tehdäänkin nykyään ympäri maailma, niissä maistuu edelleen paikallisten oluentekijöiden ote”, tuotepäällikkö Ari Nykänen kertoo.

Erikoisolutpanimo Mattssonin nimi ammentaa historiasta ja on kunnianosoitus Lahdessa toimineen olutvaikuttajan ja Oy Mallajuoma Ab:n perustajalle Henrik Matssonille (1838-1922). Aina Henrikin ajoista lähtien Mattssonin oluissa on näkynyt tekijöidensä kädenjälki: Mattsson Hillbill Farmhouse Ale on panimomestari Bill Brinkmannin nimikko-olut. Mattsson Hillbill Farmhouse Ale on saatavilla hyvin varustetuissa ravintoloissa 0,33 litran lasipullossa ja 20 l astiassa alkaen 17.8.2020.

Original Long Drink Brandy 5,5 %

Original Long Drink Brandy on toinen alkuperäisistä lonkeromauista, jotka kehitettiin virkistämään vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisten vieraita. Brandyn ja pommacin raikas makuyhdistelmä on parhaimmillaan jääkylmänä.

”Viimeksi brandylonkero oli markkinoilla vuonna 2012, jolloin juomaa valmistettiin pieni erikoiserä. Klassikkojuomaa on toivottu takaisin ja nyt brandylonkero palaa kauppoihin uudistuneen Olympiastadionin kunniaksi. On upeaa, miten lonkerosta on tullut suomalaisille sydämen asia ja sitä kutsutaan jopa kansallisjuomaksi”, iloitsee Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius.

Vichy Original Double Salted – tuplasti suolaisempi vichy

Kun Victor Hartwall sai kivennäisvesitehtaalleen toimiluvan yli 180 vuotta sitten, oli hiilihapotettu, kivennäisaineita sisältävä terveysvesi tehtaan ensimmäisiä tuotteita. Siitä saakka Hartwallilla on valmistettu vichyvettä.  Nyt Hartwall Vichy Original on klassikkojuoma, joka on tunnettu runsaista kuplistaan ja vahvasta maustaan. Tänä syksynä Vichy Original saa rinnalleen tuplasti suolaisemman uutuuden.

”Tutkimme suomalaisten toiveita siitä, millaisia uutuuksia vesihyllyllä halutaan nähdä. Selvisi, että ihmiset kaipaavat vahvempaa ja suolaisempaa vichyvettä, jollainen kotimaasta onkin puuttunut. Näin syntyi Hartwall Vichy Original Double Salted. Se on vielä klassikkovichyä vahvempi janonsammuttaja: se sisältää kaksinkertaisen määrän natriumia. Uutuudessa on tutut, voimakkaat kuplat ja sopivasti nestetasapainoa ylläpitäviä kivennäisaineita”, kertoo tuotepäällikkö Mira Kujanpää Hartwallilta.

Suolaisempi, raikas ja kunnolla kupliva vichy on omiaan esimerkiksi saunajuomana, treenin jälkeen tai alkoholittomana vaihtoehtona oluelle.

Syksyn muut Hartwall-uutuudet ovat: Jaffa Juicy Karhunvatukka, Hartwall Jaffa Jouluomena, Hartwall Limonadi Karkkipäivä, Mountain Dew No Sugar, Mountain Dew Jumpstart Citrus, ED Mango ja Faxe Kondi Booster Juicy Passion.

Lähde ja kuvat: Hartwall tiedote

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!