Helppoa juotavaa: Beer Camp Fiskars 2018 – ilman kiireitä

Hektisen Craft Beer Helsingin jälkeen oli aika hieman rauhoittua. Vuorossa oli Suomen söpöin olutfestari, Beer Camp Finland. Koska nyt on parillinen vuosi, festari järjestettiin jälleen Fiskarsissa. Tänä vuonna tapahtuma myös osui – tarkoituksella tai vahingossa – samalle viikonlopulle ruukkikylien antiikkipäivien kanssa, joten väkeä oli kylällä kuin sitä kuuluisaa pipoa. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut itse festarialueelle ruuhkia, mutta saattoi kyllä tuoda alueelle vieraita jotka eivät muuten olisi paikalle päätyneet, joten mielestäni yhteensattuma oli vain positiivinen.

Beer Camp on aivan erilainen tapahtuma kuin mikään muu tämän maan olutfestari. Anniskelualue on rajattu sen mukaan mistä niityn heinä on ajettu lyhyeksi. Pienet tammet antavat varjoa. Teltan voi pystyttää ”mihin vaan”. Esiintymislava on tehty kuormalavoista. Rento musiikki soi. Pieni mutta sitäkin terävämpi olutvalikoima tarjoilee lähinnä helposti juotavia kesäoluita, trendikkäiden kikkailujen loistaessa pääosin poissaolollaan, vaikka Level Eleven toikin vierailevana tähtenä paikalle muutaman modernimman juoman.
Takuuvarma Herpertti viihdytti festariyleisöä ensin päivällä ja vielä uudestaan Ägräs Täproomissa pidetyissä afterpartyissä, joissa myös Micro Lamps kävi vetämässä keikan jota kuvailtiin mm. ”kaikkien aikojen parhaaksi blueskeikaksi”. Tämän jälkeen allekirjoittanut suuntasi kävellen läpi aution aamuöisen ruukkikylän festarialueella odottavalle teltalle. Tällä festarilla ei todellakaan olisi kiire mihinkään.
Aamulla päädyin käymään vielä Kuura Siiderimöllä, jossa anniskeluterassi oli vasta toista viikkoa auki. Tarjolla oli myös kegistä Baski-siideriä komealla espanjalaisella kaadolla tarjoiltuna. Ehdottomasti kokeilun arvoinen jo pelkästään tarjoilun takia. Ja oli se siiderikin hyvää.
Vaikka käytinkin tämänkin tapahtuman aikana niin Ratebeeriä kuin Untappdiakin, ei tämä ole luonteeltaan ollenkaan samanlainen tickausjuhla kuin esim. Craft Beer Helsinki. Siksi jätän top-listatkin väliin tämän tapahtuman osalta. Sijoilla 1-5 vapaassa järjestyksessä juomat, seura, musiikki, keli ja miljöö. Kaikille arvosanaksi ”erittäin jepa” / 5. Lisää kuvia ja kourallinen videoita Flickrissä.