Helppoa juotavaa: Craft Beer Winter Wonderland 2019

2018 oli täynnä oluttapahtumia, mutta ei tämä uusi vuosikaan ainakaan kovin hiljaisesti aloita. Olutfestarivuosi saatiin käyntiin jo tammikuun alkupuoliskolla kun Cool Head toi talven ihmemaan Korjaamolle. Missasin kesäversion tapahtumasta, mutta nyt ei ollut mitään hyvää tekosyytä joten paikalle oli mentävä.

Ihmismassa tuli vastaan jokseenkin heti ovesta sisään päästyäni, perjantaina noin klo 17. Tungokseen sai tapahtumassa tottua, sillä vaunuhalli ei ole mikään erityisen iso tila. Etenkin pääsalissa eteneminen oli välillä lähes mahdotonta. Onneksi kuitenkin myös vaunumuseon puoli oli auki ja siellä mahtuikin hieman tilavammin nauttimaan oluitaan. Istumapaikkoja oli vain onnekkaimmille.

Itse asiassa eli olutlistoissa oli otettu onnistuneesti mallia mm. Tallinnasta. Paria poikkeusta lukuunottamatta panimoilla oli neljä olutta per päivä ja lista vaihtui toiselle päivälle. Joillain hanoja oli vain kaksi ja puolessa välissä päivää tehtiin vaihto, mutta useimmilla kaikki neljä olivat koko ajan tarjolla. Maksujärjestelmä oli erittäin käyttäjäystävällinen, kun yhdellä 3 € drinkkilipulla sai 15 cl kaadon olutta kuin olutta, kahdella lapulla 30 cl lasin täyteen. Pitkiä jonoja ei kertynyt mihinkään muualle kuin ulko-ovelle.

Cool Head haki tapahtumaan myös vapaaehtoisia ja päätyin tarttua tarjoukseen. Olin sitten perjantain iltavuorossa ensin Fuerst Wiacekin ja myöhemmin Cool Headin tiskin takana kaatamassa olutta mukeihin. Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä kokemus. Paljon mukavaa panimoväkeä, maistiaisia hyvistä oluista ja iloisia asiakkaita. Toivottavasti tilaisuus tarjoutuu joskus jatkossakin.

Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä tapahtuma. Tungosta oli, mutta sen kanssa pystyi elämään. Yleisömääristä voi päätellä että oluttapahtumalle Helsingissä keskellä talvea oli tilausta, joten toivottavasti ensi vuonna päästään kokemaan vieläkin parempi versio tästä tapahtumasta! Maistoin tapahtuman aikana kokonaiset 47 olutta, joiden parhaimmisto tässä.

Craft Beer Winter Wonderland 2019 Top 5:

3. Tuju Vermont Ravit 1/19 4.1/5
4. Malmö 8th Anniversary 4.1/5
5. Cool Head Brew Naked Sauna Sour 3.9/5

Muut 3.9-oluet maistojärjestyksessä:

Sonnisaari Synkkä Aasi
Alefarm Table Beer
Cool Head Brew Deep Double Apple Crumble
Cool Head Brew / Beerbliotek Polar Night Cap
Brew Your Mind Human Experiment Four
Lervig / Basqueland Pepper Johnson
Cool Head Sloe Haven
Lervig SuperSonic

Loput kuvat Flickrissä.