Helppoa juotavaa: Espoo Panee & Kippis – pintaraapaisu kahteen uuteen tapahtumaan

Tänään kaksi uutta oluttapahtumaa debytoi pääkaupunkiseudulla – Ravintola Fat Lizardin Espoo Panee & Juhlii sekä OlutExposta tunnetun Mikki Nymanin Kippis festivaali (ei mitään kytköksiä siihen radio-ohjelmaan). Aukioloajat olivat sopivast ristissä kun Espoossa, työpaikkani vieressä, avattiin neljältä ja Kippikseen oli ilmainen sisäänpääsy viiteen asti ja sen jälkeen melko kalliit liput. Päätin saada silti yhdistelmän toimimaan ja suuntasin töiden jälkeen kohti Fat Lizardia.

No, huonoa tuuria kiireiselle bloggarille – tapahtumaa ei ensi yrittämällä saatu ihan aikataulussa pystyyn. Jouduin lähtemään kohti Rautatientoria kun pihalle vasta pystytettiin hanoja joista olisi luultavasti saanut juuri niitä erikoisuuksia joiden perässä paikalle tulin. Tapahtuma vaikutti kuitenkin oikein kehityskelpoiselta ja jatkaa vielä heinä- ja elokuussa, joten pitänee päästä paikalle uudestaan tänä kesänä.
Sitten kohteena olikin Kippis, tuo festari joka päätyi ottamaan nimen radio-ohjelmalta johon se ei mitenkään liity ja jätti muuten markkinoinnin niin viime hetkeen että muutama vuosi sitten se ehkä olisi vielä riittänyt, mutta tänä päivänä joutuu vähän jännittämään tuleeko kukaan paikalle. Minä kuitenkin tulin, eikä vähiten siksi koska illan ensimmäinen esiintyjä on sydäntäni lähellä.

Tapahtuma osoittautuikin oikein mainioksi – harmi vain että ihmisiä ei vielä lähtiessäni vähän ennen iltayhdeksää ollut juurikaan paikalle eksynyt. Jos meinaa pyytää 20 € pääsylipusta, pitäisi ehkä panostaa lisää markkinointiin. Porttien sisäpuoleltahan löytyi oikein maino tapahtuma. Hyvää musiikkia, hyvää ruokaa, hyvää olutta, toimiva maksujärjestelmä, hyvät lasit, paljon tilaa. 20 € vain on liikaa maksaa siasta säkistä, mitä tämä tapahtuma useimmille tälläkin hetkellä on. Osin siksi tämä postaus piti saada ulos jo tänään. Jos ei järjestäjä itse markkinoi niin minä edes yritän. Menkää Kippikseen. Olutvalikoima ei ole superlaaja, mutta sen kärki on terävä. Järjestelyt ovat oikein toimivat, ainakin tänään nähdylle väkijoukolle. Hintalappu on kova, myönnetään, mutta kyllä sille saa myös vastinetta. Sitä paitsi alueelta voi lähteä pois ennen Arttu Wiskaria.

Kippis Top 5 (uudet):