Helppoa juotavaa: Festariennakko: Ota Olut!

image

Viime vuonna olutfestariskenen Espooseen tuonut Ota Olut palaa entistä ehompana. One Pint Pubin taustavoimien ja Jalostajat – opiskelijaryhmittymän järjestämä tapahtuma on muuttunut kaksipäiväiseksi ja alueen koko on tuplaantunut, mutta muuten pysytään viime vuonna toimineissa perusasioissa: oheisohjelma ei häiritse maistelua ja kaikki annokset maksavat saman verran. Ja maksu suoritetaan tietysti luotettavalla reikäkortilla. Pääsymaksuna toimii virallinen festarilasi, joka on tänä vuonna (kuulemma) selvästi viime vuotista komeampi. Myös vanhalla lasilla (kuvassa) pääsee sisään, mutta ainakin allekirjoittanut aikoo silti ostaa myös uuden.

Kasvaneella festarialueella on tänä vuonna 21 oluttiskiä, joilta löytyy yhteensä 27 eri panimon tuotteita. Osa panimoista tulee vaihtamaan tarjontaansa päivien välillä (Cool Head on tämän jo vahvistanut) ja Pienen tiskin kierto tarkoittaa että osa sitä kautta festareille tulevista panimoista on tarjolla vain perjantaina ja osa lauantaina. Olutlistoja ei vielä ole julkaistu, mutta tärppeinä voi jo nyt mainita UG Breweryllä pannun OtaNEPA virallisen festarioluen, sekä ensi kertaa Suomessa nähtävän Vibrant Forest panimon. Harvinaisempia, mutta erittäin laadukkaiksi tiedettyjä festarikävijöitä ovat Haandbryggeriet ja Brewski.

Myös olutskeptikkojen kannattaa lähteä kaverin mukaan. Virolainen Peenjoogivabrik Nudist tuo tapahtumaan siidereitä, Kyrö Distillery oman lonkeronsa (ei väkeviä) ja järjestäjiltä saa pyydettäess䗠“oluita joita kannattaa kokeilla jos ei pidä oluesta” tärppilistan.— 

Ruokapuolella nähdään myös selkeää tason nostoa. Omaan makuhermooni parhaiten osuvat Naughty BRGR ja täydellinen olutruoka Langos. Näiden lisäksi vatsantäytettä tarjoavat Entocube, Spent Grain Lab ja Spiraaliperuna.

Viime vuoden loppubileistä diganneiden kannattaa tänäkin vuonna jäädä pilkkuun asti paikalle. Itsekin ehtinen tänä vuonna viipymään hieman pidempään kuin viimevuotisen tunnin.

Milloin?

PE-LA 1.-2.9. 15-24 ja 12-24

Missä?

Urban Mill, Betonimiehenkuja 3D, Espoo

Lisätietoja?

Tapahtuman kotisivuilta tai Facebookista

mainos