Helppoa juotavaa: MM-kisaennusteet oluen voimin – puolivälierät

Ensimmäinen olutennustus osui yllättävän hyvin kohdalleen, ottaen huomioon metodin tieteellisyyden. Puolet voittajista, Ranska, Belgia, Ruotsi ja Englanti osuivat kohdalleen, samoin kuin Espanjan ja Venäjän välisen ottelun tasaisuus, joskin voittaja meni siinä väärin. Uruguaylta sen sijaan ei irronnut luovutusvoittoa ja tuskin irtoaa tälläkään kierroksella. Brasilia on myös ”hieman” vahvempi kuin tämä vedenpitävä menetelmäni antaa ymmärtää, kuin myös Kroatia. Tämän ei kuitenkaan ole syytä antaa vaikuttaa hyvään metodiin, joten eteenpäin vanhalla mallilla!

Uruguay (0) – Ranska (82)

Ranska luovutusvoitolla jatkoon. Viisikko Kronenbourg (1.9), Belzebuth 11.8 % / Extra Strong (1.8), Brasseurs de Lorraine Bière Gamote (1.8), Gayant La Biere du Demon (1.5) ja Desperados (1.4) käy potkimassa maalit sisään.

> ???

Brasilia (2) – Belgia (421)

Brasilian urakka ei Meksikon jälkeen ainakaan helpotu, varsinkaan kun ehdin ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana juoda yhden belgioluen lisää! Topparipari Amazon Beer Forest Pilsen (3.0) ja Devassa Tropical Lager (2.4) jää viimeistään nyt jalkoihin. Ylimielinen Roberto Martinez luottaa varamiestason viisikkoon Het Kapittel Watou Winter (3.1), Maenhout Blinde Mol (3.1), Glazen Toren Saison d’Erpe-Mere (3.1), Petrus Aged Red (3.1) ja Adriaen Brouwer Audenaerds Bruyn (3.1). Belgia jatkoon.

>

Ruotsi (272) – Englanti (500)

Mestarisuosikki Englannin ja mustan hevosen Ruotsin välillä tullaan käymään kisojen tähän asti kovin ottelu. Ruotsi joutui jo hieman venymään Sveitsiä vastaan, mutta reservissä on vielä isoja nimiä. Englannin kärki on leveä mutta ei aivan riittävän terävä. Viisikko Thornbridge Days of Creation (4.4), Meantime Chocolate (4.3), Fuller’s Vintage Ale 2015 (4.3), Wild Beer Billionaire (4.2) ja Samuel Smiths Imperial Stout (4.1) ei aivan riitä, etenkin kun lainasopimus estää Buxton / Omnipollo Original Lemon Meringue Ice Cream Pien (4.2) pelaamisen ottelussa. Ruotsiin samat lainasäännöt iskevät vielä pahemmin kun ykköstähti Omnipollo / Buxton Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout (4.7) jää penkille. Voitto irtoaa kuitenkin viisikolla Omnipollo Hypnopompa Marshmallow Stout (4.7), Brewski / Cycle 50 States of Freedom (4.5), Omnipollo Selassie (4.4), Slottskällans Imperial Stout (4.1) ja Slottskällans Dubbel IPA (4.1). Ruotsi sensaatiomaisesti jatkoon.
>
— — 

Venäjä (24) – Kroatia (4)

Kroatialla oli vaikeaa jo ylivoimaista Tanskaa vastaan ja toinen yllättäjämaa Venäjä lopettaa viimeistään pyristelyt. Vaikka ehdinkin tässä välissä yhden kroatialaisen maistella lisää, ei siitä ole juuri apua. Edellisellä kierroksellakin vahvasti esiintynyt viisikko AF Brew Passion is My Confession (4.6), AF Brew Rasperry is My Sanctuary (4.3), Hophead / CoolHead Coconut Head (4.3), Victory Art Brew Ivan (3.9) ja Baltika 6 Porter (3.6) hoitaa voiton kotiin. Kroatian nelikko Visibaba Pivo John Lemon (3.3),— Karlovačko Crno (3.1), Ožujsko Pivo (2.6) ja Karlovačko Rally Bezalkoholno (1.6) voi vain pyöritellä epäuskoisena päitään.
>
Välieräparit ovat siis Ranska – Belgia, ja Ruotsi – Venäjä, mikä takaa ainakin yhden yllättäjän finaaliin asti! Koska eihän tämä ennustus voi mennä pieleen?