Helppoa juotavaa: Olvi American Brown Ale

image

Olvin kuriirit ovat olleet aktiivisia ja tällä kertaa minullekin liikeni näytteitä. Toisin kuin Etelä-Olvin mock craftit, nämä Iisalmen Olvin mock craftit ovat olleet alusta asti hyviä ja parantuneet vain sarjan laajetessa. Siksi odotukset sarjan uutta brown alea kohtaan olivat melko kovat, olkoonkin että tölkin värivalinta on jokseenkin käsittämätön.

Perustiedot:

Olvi American Brown Ale


ABV 4,7 %, EBU: 35, EBC: 70, Plato: 11′
Humalat: Willamette, Mount hood, Columbus
Vesi, ohramallas, humala, hiiva

Ulkonäkö:

Tummemmasta päästä brown aleja. Erittäin tummaa meripihkaa, mutta kuitenkin kirkas. Toimii.

4/5

Tuoksu:

Hieman pähkinäinen, kevyen paahteinen, vähän ehkä hedelmäisiä vivahteita. Vähän odotettua tylsempi, tosin ei tässä mitään vikaa ole.

6/10

Maku:

No niin, löytyihän tästäkin luonnetta. Kevyttä paahdetta, pähkinää, hedelmää, marjaisuutta, ehkä vähän suklaata ja kahviakin. Humalaa on minusta ihan sopivasti myös lopussa, vaikkei ehkä kunnon peräkärrystä voidakaan puhua.

7/10

Suutuntuma:

Samaa kermaista herkkua kuin Cream Alekin. Runkoa siis oikein riittävästi maitokauppaolueksi.

4/5

Yleisarvosana:

14/20 -> 3.5/5.0

Korkeisiin odotuksiin vastattiin lähes täydellisesti. Luonnetta ei ehkä ole niin paljoa kuin ihan A-luokan varianteissa, mutta esim. Hartwallin— â€œcrafteilla” ei ole mitään palaa Olvia vastaan. Ennen kaikkea äärimmäisen laadukas olut, jota ostaa todella mielellään tölkin jos toisenkin pimeneviin syysiltoihin.

PS. Samassa näytepaketissa tuli myös tölkillinen uutta erää Olvi Xmas IPAa, joka on myös mainio tuote. Silmät auki siellä kaupoilla!

mainos