Helppoa juotavaa: Olvi Iisalmi Gin Lonkero ja Summer Ale

Jätin laiskuuttani Olvin uuden lonkeron lanseeraustilaisuuden väliin aiemmin tässä kuussa. Laiskuus palkittiin kun tuota samaa lonkeroa tuli näytteenä ja kaupan päälle vielä uutta Summer Aleakin. Kaksikko muodosti oikein kesäisen pirteän väriparin niin tölkeissä kuin lasiin kaadettunakin.

Aloitetaan lonkerosta. Mukana tulleesta pitkästä fact sheetistä ei selviä mitä yrttejä tähän on käytetty, mutta kyllä sieltä rosmariinin olin löytävinäni. Puolukka maistuu oikein miellyttävästi, samoin Helsinki Distilling Companyn gini. Tämähän on hyvää. Ihan Long Kyrön kanssa samalla viivalla.

Summer Ale sen sijaan tuottaa allekirjoittaneelle pienen pettymyksen. Muhkeaa mutta raikasta runkoa on ehditty kehumaan ihan blogeissa saakka, mutta minulle tässä oli vain sitä raikkautta. Enemmän olisin kaivannut runkoa, makua, jotain. Ehkä tätä alitajuisesti vertasi liikaa mainioon Cream Aleen, vaikka eihän tämän ole tarkoituskaan olla yhtä tukeva. No, ihan hyvä kesäinen janojuoma kuitenkin. En silti ole ihan varma että valitsisin näistä kahdesta oluen lasiini kesäpäivänä.