Helppoa juotavaa: Ota Olut 2017

Otaniemen olutkekkerit on jälleen juhlittu, tällä kertaa kaksipäiväisinä. Tapahtuma oli viime vuodesta tuplannut kokonsa niin ajallisesti kuin tilallisestikin. Lisäksi ruokapuoleen oli panostettu ihan eri tavalla kuin viime vuonna.

Nimekkäin uusi ruokakoju oli tietysti Naughty BRGR, jolla jonoa riitti ainakin perjantai-iltana ihan riittävästi. Tämä siitä huolimatta, että vieressä oli Langos, josta sai käytännössä jonoitta parasta mahdollista olutevästä.

Tapahtumassa oli jälleen mainio tunnelma ja mainiot oluet. Edes loppuillan ruuhka ei tuntunut ahtaalta. Valot toivat karnevaalitunnelmaa.

Hyvästä säästä johtuen sisällä olevat panimot joutuivat tänä vuonna melko epäedulliseen asemaan ja sisällä olikin ajoittain todella kuollutta. Tätä ei auttanut se ettei sisälle ollut päätynyt yhtään varsinaista vetonaulaa, kun tapahtuman virallinen olutkaan ei sellaisena toiminut. Melko tuntemattoman ja laadultaan hieman vaihtelevan United Gypsies Breweryn Ota Nepa ei sinänsä ollut huono olut, mutta mitään tyylinsä tavanomaisia tunnusmerkkejä siitä ei löytynyt.

Liikuin festareilla tänä vuonna hyvän maistelutiimin kanssa. Käytin itse alueella kolme täyttä juomakorttia, mutta silti maistettuja oluita kertyi puolessatoista festaripäivässä 42 kappaletta. Ihan kelpo viikonloppu siis.

Ota Olut 2017 Top 5:

1.

Brewski / 7venth Sun Dunedin Stringduster— 4.4
– Herkullisen hapan ja tasapainoinen. Runkoa riitti loppuun asti.
2.

Hiisi / Donut Island Milfshake— 4.1
– Hampurilaisen kaveriksi suunniteltu— â€œten dollar milkshake” teki tehtävänsä.
3.

Humalove Dakrness Absorbrs— 4.1
– Jossain vaiheessa sää oli oikein sopiva imperial stoutille.
4.

Anderson’s Danger Zone— 4.0
– Överikaljaa!
5.

UG Elävä tykinkuula— 3.9
– Sahtia. Hyvää sellaista. En odottanut tältä festarilta moista saavani.

mainos