Hiphop-yhtye Gasellit ja CoolHead Brew yhteistyössä

Uusi hapanolut juhlistaa Gasellien perjantaina 12. helmikuuta julkaistavaa “Zen” nimistä pitkäsoittoa.

Kirpeästä hedelmäsalmiakkikarkista inspiroitunut ZEN out of TEN Candy Sour 5 % jatkaa panimon bändiolutsarjaa. Aiemmin Tyrantin ja Ursus Factoryn kanssa yhteistyötä tehnyt tuusulalaispanimo lataa tiskiin Nordic sour -metodia käyttämällä valmistetun hapanoluen, jonka mausta löytyy salmiakkia, raakalakritsia ja hedelmiä.

“ZEN out of TEN Candy Sourin ajatuksena ei ollut pelkästään ravisuttaa käsitystä siitä mitä olut voi olla, vaan siitä mitä moderni hapanolut voi hauskimmillaan olla. Yhdessä Gasellien kanssa suunniteltu hapanolut on kuin kirpeää hedelmäsalmiakkikarkkia juotavassa muodossa. Ensimmäistä kertaa ikinä käytimme oluessa aitoa salmiakkia, joka yhdessä raakalakritsin ja hedelmien kanssa räjäyttää pankin ja vie juojansa makumatkalle irtokarkkihyllyjen uumeniin”, kertoo CoolHead Brewn tuotekehityksestä vastaava Pietari Kruus.

olutta

“Ollaan bändin kesken innostuttu viime vuosina maistelemaan marketti-lagereiden lisäksi erikoisempiakin oluita. Kotimaisista panimotuotteista meidän makuaisteja ovat kutitelleet etenkin CoolHeadin sour-oluet. Niinpä oltiin innoissaan mahdollisuudesta päästä mukaan suunnittelemaan olutta, joka muodostaisi osuvan makuparin uuden Zen-albumimme kanssa. Lopputuloksesta tuli täydellisen erikoista”, kertoo Gasellit-yhtye panimon tiedotteessa.

gasellit-yhtye

ZEN out of TEN Candy Sour on saatavilla perjantaina sekä CoolHead Brew’n Tuusulassa sijaitsevasta panimomyymälästä että Helsingin Kalliossa sijaitsevasta olutravintola Panemasta. Tulevalla viikolla olutta löytyy myös valikoiduista Keskon päivittäistavarakaupoista kautta maan.

Maltaat:  ohramallas, kaura,
Hedelmät / mausteet: lakritsi, salmiakki, mango, guava, ananas ja suola

Lähde: CoolHead Brew tiedote

Kuvat: Oskari Sarkima

olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.