Hop O’Clock

Pohjois-Englannin historiallisessa Yorkin kaupungissa toimiva Hop O’Clock levittää oluen kansainvälistä ilosanomaa. 

Julia Virpi ja hänen englantilainen miehensä Jimmy Hoggar pitävät Yorkissa suosittua olutputiikkia ja tastingroomia. Edellisessä kotimaassaan oluista tosissaan innostunut pariskunta vaihtoi matkailualan olueen ja pubiympäristöön.

”Avasimme putiikin vuonna 2019 sen jälkeen kun olimme päättäneet asettua Iso-Britanniaan asumaan. Työskentelimme molemmat sitä ennen matkailualalla viettäen liikkuvaista elämää ympäri Eurooppaa. Päädyimme 2016 sattuman kautta asumaan Belgiaan, jossa olutharrastus- ja innostus kunnolla alkoi.  Tulimme Iso-Britanniaan hakemaan inspiraatiota uudelle yritykselle joka ei vielä ollut materialisoitunut edes ajatuksen tasolle. Huomasimme rantautuneemme pienpanimo-oluiden mekkaan ja päätimmekin avata sinne olutkaupan. Pelkkä pienpanimoiden määrä tuntui Belgian jälkeen päätähuimaavalta. “Tuttuihin ja turvallisiin”, Belgiassa suosittuihin oluttyyleihin tottuneelta meinasi mennä pasmat aivan sekaisin. Makunystyrät piti totuttaa ihan uusiksi makeiden, sakeiden ja vahvasti humaloitujen oluiden tasolle”, kertoo Virpi.

pubin ikkuna

Yhdeksän kuukautta avajaispäivän jälkeen COVID-19 -sulku sai myymäläpubin hetkeksi sulkemaan ovensa.

”Lockdown tuli kaikille järkytyksenä, vaikkakin muutamaa viikkoa myöhemmin saimmekin taas avata Britannian hallinnon säätämän suosituksen vuoksi joka antoi ulos myyville “off-licence”-toimijoille luvan pitää ovensa auki.”

Hop O’Clockin oluthyllyistä löytyy yli 250 tuotenimikettä ja näiden lisäksi olutta myydään 4 hanan vaihtuvasta valikoimasta. Asiakaspaikkoja löytyy sisätiloista 6 ja ulkoa terassin puolelta 9.

”“Pubiikki”, joksi äitini tätä kutsuu, on todella kompakti ja se on herättänyt hyvin kiinnostusta paikallisten olutharrastajien keskuudessa. Toki meillä käy myös turisteja, mutta näinä aikoina suurin osa asiakkaistamme on lähiseudulta”, kertoo Virpi.

Hop O’Clockin valikoima koostuu suurilta osin paikallisesti valmistetuista oluista, mutta myynnissä on myös eurooppalaisia ja amerikkalaisista oluita.

oluita

”Saimme taannoin ensimmäistä kertaa mm. suomalaisen Salama Brewing Companyn tuotteita valikoimiimme, mikä on todella mahtavaa! Toivomme, että suomalaisia oluita saataisiin tänne jatkossakin. Olemme tehneet myös yhteistyötä paikallisen Bone Machine Brewing Co.-panimon kanssa jota pyörittävät alun perin suomalaiset veljekset Marko ja Kimi Karjalainen.”

Miten Hop O’Clockin löytää?

”Tänne pääsee helpoiten joko Leedsin lentokentältä (n. 50min autolla/30min junalla), Lontoosta junalla (2h) tai Manchesterista junalla (2h)  tai jopa Edinburghista Skotlannista junalla (2.5h)! Nuo siis isoimmat lentokentät tässä lähellä joihin on Suomesta parhaat yhteydet. Tulkaa poikkeamaan!”, kehottaa Virpi.

Teksti: Mikko Hentunen

Kuvat: Hop O’Clock