Huippuluennoitsijat ja -oluet Arctic Brewers’ Retreat -tapahtumassa Lapissa

Maailman huiput tekevät olutta Saariselällä ja tuovat parhaat oluensa mukanaan festivaalille maaliskuun lopussa. Viisi maailman parasta panimomestaria saapuu 27.-28.3.2020 Suomeen Arctic Brewers’ Retreatiin. Yhdessä Lapin tunnetuimmassa matkailukohteessa Kakslauttasessa järjestettävässä huippukokouksessa paitsi puhutaan oluesta olutkonferenssissa, myös tehdään olutta ja tarjotaan sitä festivaalin puitteissa.

”On maailmanlaajuisesti todella harvinaista, että näin kovat nimet ovat ylipäätään, saati sitten samaan aikaan paikalla. Kakslauttanen on erittäin tunnettu Amerikassa, koska niin monet maailmantähdet ovat yöpyneet siellä. Panimomestarit saatiin mukaan osin siksi. Tällaisen porukan vetävää tapahtumaa olisi tuskin pystytty järjestämään missään muualla”, kertoo idean isä ja puuhamies, Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kakslauttanen Arctic Resort ja Olaf Brewing.  Mukaan retriittiin ovat tulossa Russian River Brewingin omistaja ja panimomestari Vinnie Cilurzo, maailman parhaana panimomestarina pidetty Firestone Walker Brewingin Matt Brynildson, Bells Breweryn panimomestari John Mallet, kalifornialaisen Lost Abbey -panimon Tomme Arthur ja Mikkellerin panimon toinen perustaja Mikkel Borg Bjergsø. Kakslauttaseen valmistui 10 hehtoliran panimolaitteisto syksyllä 2019. Itse tapahtumassa panimomestarit tekevät vielä yhdessä täysin uniikin oluen.

Kuvassa revontulet ja hotelliTapahtuman yhteydessä järjestetään Kakslauttasen Juhlatalossa lauantaina 28.3 myös Arctic Beer Festival, kuluttajille suunnattu intiimi olutfestivaali. Osallistumisensa festivaaleille ovat jo vahvistaneen maailman huippua edustavat Omnipollo (Ruotsi), Mikkeller (Tanska), Lervig (Norja), Borg Brygghus (Islanti). Kaikista näistäkin panimoista paikalle tulevat oluen tekijät, esim Omnipollon Henok Fentie & Karl Grandin sekä Lervigin panimomestari Mike Murphy.

Lisäksi oluensa mukanaan tuovat kaikki amerikkalaiset osallistujat eli Russian River, Firestone Walker, Bell’s ja Lost Abbey. Suurinta osaa oluista joita festivaalilla tulee tarjolle ei ole koskaan tuotu Suomeen tai Skandinaviaan ennen tätä. Festivaaliliput ovat myynnissä nyt.

Tapahtuman olutlista julkistetaan heti kun panimot saavat lopulliset oluensa päätettyä. ”Ennakkotietona voin paljastaa että saataville tulee ensimmäistä kertaa Skandinaviassa Russian Riverin kulttimainetta nauttiva Pliny The Elder ja Bell’sin vastikään Amerikan parhaaksi olueksi valittu Two-Hearted Ale.” kertoo Vänttinen. ”Festivaalille myydään vain 250 lippua, ja mestarit ovat itse paikalla, joten tapahtuman pieni koko ja intiimi luonne mahdollistavat vieraille päästä jututtamaan näitä olutmaailman rokkitähtiä.”

Kakslauttanen sijaitsee Saariselällä – Finnair ja Norwegian lentävät Ivaloon joten paikalle pääsee myös Helsingistä.

Tapahtumaan osallistuvat panimomestarit:

Vinnie Cilurzo, omistaja ja panimomestari, Russian River Brewing. Russian Riverin Pliny the Elder-olut on valittiin 7 kertaa peräkkäin Amerikan parhaaksi olueksi ja Vinnie Cilurzo on craft-oluiden alalla lähes puolijumalan asemassa.

Matt Brynildson, Firestone Walker Brewingin panimomestari, pidetään yhtenä maailman parhaista oluen tekijöistä.

John Mallet, Bells Breweryn panimomestari. Alalla arvostettu, Bells Breweryn Two Hearted Ale on valittu Amerikassa parhaaksi olueksi vuonna 2019 – syrjäyttäen näin Russian Riverin Pliny The Elder-oluen kärkipaikalta. Mallet on kirjoittanut opuksen maltaasta, kirja on jokaisen panimoalalla työskentelvän pakkoluettavia.

Tomme Arthur, Kaliforniasta Lost Abbey-panimon perustaja, ollut alalla pitkään ja ammattilaisten ja kuluttajien korkealle arvostama tekijä.

Mikkel Bjorg Bjeqsjø, Mikkellerin perustaja.

tilaa olutposti mainos